Timmu Kõrge: usun, et ees sõitmine ei ole probleemiks

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Timmu Kõrge Viru rallil
Timmu Kõrge Viru rallil Foto: Timo Anis

Reedel Rakvere keskväljakult startinud EAL Eesti autoralli meistrivõistluste kolmanda etapi, Viru ralli avapäeva järel on liidrid Ford Fiesta R5 autoga Timmu Kõrge ja Erki Pints.

Ralli avapäeval sõideti neli kiiruskatset, laupäeval, 14. juunil on kavas seitse kiiruskatset ja ralli võitja jõuab Rakvere kesklinnas asuvale finišipoodiumile kell 18.00. Reedel oli kavas kaks katset, mida mõlemat läbiti kahel korral ja Rakvere linnakatsel tegid autod tehistrampliinilt atraktiivseid õhulende. Lisaks Eesti meistrivõistluste etapile on tegu ka Läti meistrivõistluste etapiga.

Reedel võitsid Timmu Kõrge ja Erki Pints sisuliselt kõik katsed, teisel katsel sõitsid nad Aleksei Lukjanuki ja Aleksei Arnautoviga (Mitsubishi Lancer EVO X) välja võrdse aja ja jagasid katsevõitu. Peale päeva lõpetanud Rakvere linnakatset, mida sõideti kaks korda, oli Kõrge edu Lukjanuki ees 6,8 sekundit. 

«Tänane päev sujus korralikult, esimesena rajal olemine oli nendes libedates oludes üsna hea. Usun, et ka homme on katsed sadanud vihmast märjad ja ees sõitmine ei tohiks olla probleemiks,» rääkis Kõrge peale avapäeva.

Lukjanuk on ühtlasi ka klassi N4 liider, edu Siim Plangi ja Marek Sarapuu (Mitsubishi Lancer EVO X), kes on absoluudi kolmandad ja N4 klassi teised, ees on 8,3 sekundit. N4 klassi kolmandad on absoluudi neljandal kohal olevad Roland Murakas ja Kalle Adler (Mitsubishi Lancer EVO X), kaotades Plangile 6,3 sekundiga. 

Neljaveoliste klassis, mille arvestusse ei lähe ei N4 ega WRC autod on Kõrge järel teisel kohal Raul Jeets ja Andrus Toom (Ford Fiesta R5), vahe on Kõrge kasuks 30,6 sekundit ja Jeetsi edu klassi kolmandal kohal oleva Radik Shaymievi ja Maxim Tsvetkovi (Peugeot 207 S2000) ees on 9,2 sekundit.

Taas on ülipõnev seis kuni 1,6 liitrise mootoriga esiveoliste autode klassis, kus peale avapäeva on liidrid Kristen Kelement ja Tanel Kasesalu (Citroen C2 R2 Max), edestades peale nelja katset Rasmus Uustulndi ja Imre Kuuske (Ford Fiesta R2) 1,5 sekundiga. Kolmandal kohal on Sander Pärn ja James Morgan (Ford Fiesta R2), kes omakorda jäävad Uustulndist 0,4 sekundi kaugusel. Samad sõitjad on kolm kiiremat ka Eesti Juuniorite autoralli meistrivõistluste etapil. Kuni kaheliitriste esiveoliste autode klassis on liidrikohal Kristo Subi ja Teele Sepp (Honda Civic Type-R), kes edestavad 13,3 sekundiga David Sultanjantsi ja Siim Oja (Citroen DS3 R3T). Kolmandal kohal on Läti sõitjad Emils Blums ja Reinis Vilsons (Honda Civic Type-R), kes jäävad teisest kohast sekundi kaugusele. 

Rahvuslikus neljaveoliste autode klassis on liidrid Juri Arshanski ja Mihhail Soskin (Mitsubishi Lancer EVO 8), kes edestavad Hendrik Kersi ja Viljo Viderit (Mitsubishi Lancer EVO 5) 11,4 sekundiga. Kolmandat kohta selles klassis hoiavad peale avapäeva Allan Ilves ja Kristo Tamm (Mitsubishi Lancer EVO 8) ja nende kaotus klassiliidritele on 17 sekundit. Rahvuslikes, kaheveoliste autode klassides on klassiliidrid järgmised: E11 Toomas Vask ja Taaniel Tigas (BMW M3), E10 Harri Rodendau ja Tom Rist (Ford Escort Mk2) ning E9 klassis Rainer Meus ja Kaupo Vana (Lada VFTS). Veoautode arvestuses on peale avapäeva klassiliidrid Taavi Niinemets ja Marco Prems. 

Laupäev algab Viru Rallil 24,3 kilomeetrise Külmastuudio katsega, mis äratab sõitjad korralikult üles, Timmu Kõrge ja Erki Pints stardivad sellele katsele kell 10.17. Nagu ka varasematel aastatel on laupäeval üheks heaks vaatamiskohaks Kehala Ring, kus publikul kõike väga mugav jälgida, sealt jookseb läbi kaks katset, Grossi Toidukaubad 1 ja 2. Kehalas ning selle ümbruses on mitme kilomeetri ulatuses uusi lõike.  Ralliraadio on Kuku raadio Virumaa sagedusel 99,6 Mhz ja internetis www.kuku.ee. Viru ralli suurem osa katsetest on tasuta, vaid Kehala Ringile maksab pilet 7 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles