Raplas sõitsid võidu uunikumkardid

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Niilson.
Jaanus Niilson. Foto: Olga Keikova

Eesti kardispordi meistrivõistluste kolmandal etapil Rapla kardirajal sai lisaks tänapäevastele sõiduriistadele näha esmakordselt ka uunikumkartide võistlussõite. Lisaks Eesti paremikule olid kohal veel võistlejad Venemaalt, Lätist, Soomest ja Poolast.

Rotax Max klassis jätkas suurejoonelist ülemvõimu Aavo Talvar (Talvar Racing), kes sarnaselt kahele esimesele etapile võitis ka Raplas nii eelfinaali kui finaalsõidu. Tema selja taga käis aga kibe heitlus kahe järgmise poodiumikoha pärast. 20ringilise võistluse lõpuks ületas finišijoone teisena Mart Soo (AIX Racing Team) ja kolmandana Hannes Tammpere (AIX Racing Team).

Eesti meistrivõistluste punktitabelis juhib täiseduga, 120 punktiga Talvar, kellele järgnevad 79 punktiga Tammpere ja 70 punktiga Soo.

Rotax Junior klassis sai esimest korda sel hooajal võidurõõmu maitsta Jan-Erik Meikup (AGS Racing), kes suutis nii eelfinaalis kui finaalsõidus enda seljataga hoida visa vastupanu osutanud lätlase Valters Zviedrise (Talvar Racing). Kolmanda koha eest võitlesid neli Eesti poissi ning lõpuks väljus sellest lahingust võitjana Ilja Martin Udre (Liqui Moly Roli Team). Neljas oli Kaspar Korjus (AIX Racing Team), viies Ragnar Veerus (AGS Racing) ja kuues Oliver Nurmik (AIX Racing Team).

Punktiarvestuses jätkab liidrina endiselt Karl Leesmaa (Talvar Racing) 108 punktiga, kes kolmandal etapil pidi leppima 7. kohaga. Teiseks tõusis Jan-Erik Meikup 95 punktiga ning kolmandaks langes Valters Zviedris 88 punktiga.

Lisaks tänapäevastele kartidele tegid Raplas kaasa ka 11 seeniori, kes omaaegse tehnikaga sõiduilu pakkusid. Kuigi neile oli võidust tähtsam osavõtt, siis 10ringilise finaalsõidu võitis 6-kordne Eesti meister Ülar Jeblakov, kes aastatel 1981-91 võitis NSVL-i meistrivõistlustel 3 kulda, 5 hõbedat ja ühe pronksi. Lisaks olid rajal veel näiteks Aadu Kroon, Fred Kesa, Argo Valing, jpt. Lisaks Rapla etapile saab uunikumkarte näha veel järgnevatel võidusõitudel.

Rotax Masters klassis võttis kindla etapivõidu Priit Sei (Talvar Racing), kellele järgnes Elvis Väinsaar (AGS Racing). Kolmas oli Taisto Leer (AGS Racing). Punktiarvestuses on järjestus aga vastupidine – liidrina jätkab Väinsaar 120 punktiga, kuid Sei vähendas vahet ja on teine 117 punktiga. Leer on 94 punktiga kolmas.

Mini 60 klassis suudeti esimest korda sel aastal murda venelase Alexander Vilaevi (Liqui Moly Roli Team) võitude jada ning Raplas oli teistest kindlalt üle Robin Särg (Gear Racing). Finaali teine oli Vilaev, kelle nimele jäi ka võistluse kiireim ringiaeg. Kolmas oli Ants Markus Karu (TGT Racing). Meistrivõistluste arvestuses jätkab liidrina Vilaev, kellel on 120 punkti, Särg jääb temast aga maha vaid kolme punktiga. Kolmas on Raplas eelfinaali teine ja finaalis neljanda kohaga leppima pidanud Paul Aron 85 punktiga.

Micro 60 klassis jagasid maid Karl Sei (TGT Racing) ja Rimmo Kadapik (AIX Racing Team), kes esikoha duelli väga põnevaks muutsid. Veel finaali viimasel ringil juhtinud Kadapik kaotas liidrikoha viimases kurvis, kui seest suutis mööduda Sei, kes ka 0.068 sekundilise eduga etapivõidu võttis. Juba üle viie sekundi kaotas võitjatele kolmandaks tulnud Christofer Lepaste (Gear Racing).

Cadet klassis võitis etapi Kert Ahu (Gear Racing). Kolmanda etapi pikemat kokkuvõtet saab lugeda 18. juunil ilmuvast Autolehest. Eesti meistrivõistlused jätkuvad neljanda etapiga Aravete kardirajal, kuid esialgselt 5. juulil toimuma pidanud võistlus leiab aset 4. juulil, põhjuseks paljude kardisportlaste osalemine laulu- ja tantsupeol.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles