Webberi torge: Vettelile sattus vist minu auto

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mark Webber (vasakul) ja Sebastian Vettel.
Mark Webber (vasakul) ja Sebastian Vettel. Foto: SCANPIX

Mulluse hooaja järel vormel-1 sarjast lahkunud ja Porsche kestvussõidutiimi siirdunud Mark Webber saatis väikese torke endise meeskonnakaaslase Sebastian Vetteli suunas, kes on tänavusel hooajal olnud hädas tehniliste riketega ning jääb seitsme etapi järel tiimikaaslasest Daniel Ricciardost MM-tabelis 19 punktiga maha.

«Sebil on paar viimast sõitu hästi läinud, aga üldiselt pole tal õnne olnud. Samas õpib ta sellest ja teab, et tema aeg veel tuleb,» sõnas Webber, kelle suhted Vetteliga polnud just kuigi soojad, Sydney Morning Heraldile antud intervjuus. See paistis välja ka vastuses küsimusele, kas austraallane Ricciardo on suutnud Vetteli enesekindlust kõigutada. «Küsige Sebi käest,» muigas Webber.

Tema arvates sobib Ricciardole paremini tänavune auto, millel on vähem aerodünaamilist survejõudu. «On silmaga näha, et ta on märksa enesekindlam. Seb on olnud eelmistel aastatel kõikidel sõitjatele eeskujuks, aga hetkel mitte, sest ta ei tunne ennast autos mugavalt ja tal pole õnne ka olnud. Ei tea, äkki sattus talle tänavuseks hooajaks minu auto?» lõõpis Webber, viidates varasematel aastatel sageli ette tulnud olukorrale, kus Vetteli auto töötas laitmatult, Webberi oma kimbutasid aga tehnilised probleemid.

Samas on Webber kindel, et Vettel ei jää tänavu Ricciardo sabas sörkijaks. «Seb on võitlushimuline ja talle ei meeldi kaotada. Enne Monacos katkestamist oli ta Danielist eespool ja Kanadas oli ta samuti eespool, enne kui aeglasemate autode taha takerdus ja Daniel boksipeatusega mööda pääses,» lausus Webber.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles