Tanel Leok ja Harri Kullas MM-etapil 13ndad

Priscilla Õmblus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Leok Maggioras krossi sõitmas.
Tanel Leok Maggioras krossi sõitmas. Foto: TM Ricci Racing

Motokrossi MM sari jätkus Itaalias Maggiora krossirajal. Eestlastest leppis Tanel Leok MXGP klassis 13. kohaga, täpselt sama tulemuse sai MX2 klassis Harri Kullas.

Avastardis algusest lõpuni teise kümne keskel püsinud Leok lõpetas sõidu 14. kohaga. Kohalike fännide rõõmuks juhtis seda sõitu algusest lõpuni valitsev maailmameister itaallane Antonio Cairoli (KTM). Teisena lõpetas belglane Jeremy Van Horebeek (Yamaha) ja kolmandana pikka aega teisel kohal sõitnud prantslane Steven Frossard (Kawasaki).

Teises sõidus liikus Leok mõned kohad kõrgemal ning jõudis finišisse 13ndana. Cairoli võttis publiku marulise kaasaelamise saatel ka sellest sõidust kindla võidu edestades Van Horebeek'i ja avasõidus neljandana lõpetanud belglast Kevin Strijbos'i (Suzuki).

Etapi võitis Cairoli 50 punktiga, teiseks jäi Van Horebeek 44 punktiga ja kolmandaks Strijbos 38 punktiga. Leok kogus 15 punkti, mis andiski 13. koha. MM-arvestuses suurendas Cairoli konkurentidega veelgi vahet ning nüüd on tal 443 punkti. Teisel kohal jätkab esimeses sõidus tõsiselt kukkunud, kuid sellest hoolimata neljandana lõpetanud belglane Clement Desalle (Suzuki) 405 punktiga. Van Horebeek jääb kolmandana Desallest maha ainult 3 punktiga. Leok tõusis ühe koha ja on 108 punktiga kokkuvõttes 18.

MX2 klassis jätkus valitseva maailmameistri ja selle hooaja MM-liidri hollandlase Jeffrey Herlingsi (KTM) jõudemonstratsioon, kui noormees võitis nii kvalifikatsiooni kui ka mõlemad võistlussõidud. Avasõidus järgnesid talle šveitslane Arnaud Tonus (Kawasaki) ja prantslane Jordi Tixier (KTM). Eesti meeskonna Sahkar KTM Racing sõitja Harri Kullas näitas head minekut ja sai 12. koha. Teises sõidus lõpetas Herlingsi järel prantslane Dylan Ferrandis (Kawasaki) ja Tixier. Kullas tuli avaringilt 17ndana, kuid suutis sõidu edenedes oma kohta parandada ning jäi 15ndaks.

Kahe sõidu tulemusena võitis Herlings, kellel on 50 punkti. Talle järgnesid Tixier ja Tonus, kellel on võrdselt 40 punkti. Kullas sai 15 punktiga 13. koha. Kokkuvõttes jätkab liidrina oma järgmise MM-tiitli poole teed Herlings, kellel on 444 punkti. Teisel kohal jätkab Tonus 389 punktiga ja kolmandaks tõusis Tixier 331 punktiga. Pooltel etappidel osalenud Kullas on 65 punktiga 21. kohal.

Järgmine MM-etapp sõidetakse juba eeloleval nädalavahetusel Saksamaal Teutschenthalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles