Eestis loodud ettevõte Touril: Skype toetab USA tipptiimi!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
HTC-Columbia staari Mark Cavendishi särgil hakkab ilutsema Eestis asutatud Skype’i logo. Uut vormi esitletakse täna.
HTC-Columbia staari Mark Cavendishi särgil hakkab ilutsema Eestis asutatud Skype’i logo. Uut vormi esitletakse täna. Foto: Reuters /Scanpix

Eestis loodud inter­neti­­kommuni­kats­iooni­kompanii Skype teeb esimesi samme ka spordimaastikul, asudes toetama Tour de France’il osalevat HTC-Columbia jalgrattameeskonda.
 



Kuigi peamiselt tasuta või soodsate telefonikõnede pakkumisega tuntust kogunud Skype pole enam ametlikult Eesti ettevõte, olles registreeritud Luksemburgis, peavad maarjamaalased seda ikkagi meie auks ja uhkuseks. Pealegi asub Skype’i suurim kontor just Eestis.

HTC-Columbia on 1991. aastal asutatud, Saksamaa kuulsuse Jan Ullrichi ümber moodustatud Team Telekomi järeltulija. 2007. aastal teatas dopinguskandaalidest tüdinenud Deutsche Telekom, et lõpetab päevapealt tiimi toetamise.

Meeskonna uueks nimeks sai Team High Road ja 2008. aasta veebruaris koliti Saksamaalt USAsse Californiasse. Olümpia-aasta veeres peamiselt meeskonna omaniku Bob Stapletoni rahakotil, sest suur­sponsorite leidmiseks nappis aega.

Silmapaistvad tulemused ei jäänud aga prisket rahakotti omavatel firmadel märkamata.
Vahetult enne kahe suve tagust Tour de France’i allkirjastati kolmeaastane sponsorleping spordirõivaste tootja Columbia­ga.

Aasta tagasi lisandus nimi­sponsoriks Taiwanis baseeruv mobiiltelefonide tootja HTC, kes asus sarnaselt Columbiaga toetama ka sama nime kandvat profinaiskonda.

HTC-Columbia on Alberto Contadori ümber koondatud ja Kasahstani kapitalile toetuva Astana ning Lance Armstrongi loodud ja USA elektroonika jaemüügiketi RadioSha­cki nime kandva tiimi kõrval üks enim tähelepanu saavaid meeskondi.

Näiteks eelmise aasta lõpetas klubi Rahvusvahelise Jalgratta Liidu edetabeli kolmandana Astana ja Caisse D’Epargne’i järel.

HTC-Columbia liidriks on Briti sprinter Mark Cavendish, kes on võitnud kahe eelmise aasta Touril kümme ja Girol kuus etappi ning tulnud trekil kahekordseks maailmameistriks. Nimekirja kuulub näiteks ka Läti meister grupisõidus Aleksejs Saramotins ning mees- ja naiskonnas on esindatud kokku 20 rahvust. Alates 2008.

aastast on teenitud 345 esikohta, mis teeb HTC-Columbiast maailmas enim võite kogunud rattatiimi.
Skype Eesti tegevjuhi Sten Tamkivi sõnul pole ettevõte varem sporti nii suuremahuliselt toetanud. Eestis on panustatud pigem tehnoloogiaharidusse.

«Tasuta teenust pakkuva ettevõttena on meist sportlastele neid konkreetselt toetamatagi kasu. Pakun, et hakkasime rattameeskonda toetama tänu varasemale koostööle HTCga,» lisas Tamkivi.

Kolmandat aastat järjest vahetult enne Touri uut vormi esitlev HTC-Columbia on selles vallas erandlik nähtus. Osapooled ei soostunud aga avalikustama lepingu detaile ega pikkust.

Koostöö esimesi vilju saab näha juba täna, kui Eesti aja järgi kell 14 esitleb HTC-Columbia Skype’i vahendusel Touri meeskonda ja annab pressikonverentsi. Sündmusele saab kaasa elada maailma igas nurgas.

Ajakirjanikel, kes pole mingil põhjusel saanud Tourile minna, saavad endale broneerida intervjuu ükskõik millise HTC-Columbia ratturiga ja sportlasele sobival ajal on võimalik temaga maha pidada videovestlus.

See on esimene kord, kui Eestiga seotud ettevõtte logo Tour de France’il esindatud on. Senist «tippmarki» hoidis enda käes magusatootja Kalev, kui poolakas Adam Wadecki tunamullu Pro Touri kalendrisse kuulunud Poola velotuuril riigi koondise särki ja Kalev Chocolate Teami pükse kandis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles