Venelaste patuoinas Akinfejev: vabandan lapsiku eksimuse pärast

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Igor Akinfejevi eksimus võis maksta venelastele Lõuna-Korea vastu võidu.
Igor Akinfejevi eksimus võis maksta venelastele Lõuna-Korea vastu võidu. Foto: SCANPIX

Venemaa jalgpallikoondise väravavaht Igor Akinfejev vabandas eksimuse pärast, mis kinkis jalgpalli MMil H-alagrupi avamängus Lõuna-Koreale värava.

«Tahan kõigi ees vabandust paluda. See oli lapsik viga, naeruväärne värav, mis jääb täielikult minu hingele,» lausus Akinfejev Sport Ekspressile pärast 1:1 viigiga lõppenud kohtumist, kus ta 68. minutil rängalt eksis, lastes käte vahelt läbi lõunakorealase Lee Keun-ho suhteliselt ohutu pealelöögi. «Küsimus ei olnud pallis, löögis ega milleski muus, vaid minu kätes,» sõnas ta otsekoheselt.

Ühtlasi tänas Akinfejev kuus minutit hiljem venelaste viigivärava löönud Aleksandr Keržakovi ja teisi meeskonnakaaslasi. «Mida muud saakski lapsikult eksinud väravavaht öelda? Iga normaalne inimene vabandab ja võtab süü enda peale. Aitäh treenerile ja poistele, kes toetasid ja välja aitasid. Aga rahvuskoondise väravavaht ei tohiks selliseid vigu teha...» oli Akinfejev enda vastu karm.

Venemaa kohtub alagrupiturniiri teises kohtumises pühapäeval Belgiaga, kes alistas eile kaotusseisust 2:1 Alžeeria.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles