Üllatus: MMi võitjad saavad trofee Brasiilia supermodelli käest

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gisele Bündchen.
Gisele Bündchen. Foto: SCANPIX

Boston Globe'i väljaande info kohaselt on Brasiilias toimuval jalgpalli MMil otsustatud läbi viia muudatus, mille kohaselt annab 13. juulil finaalis võidutsevale meeskonnale maailmameistrite trofee üle Brasiilia supermodell Gisele Bündchen.

Tava kohaselt autasustab MMi võitjaid Rahvusvahelise jalgpalliliidu (FIFA) kõrge ametnik või keegi kohaliku riigi juhtidest. 2010. aasta MMil andis võidutrofee üle FIFA president Sepp Blatter, kes on aga viimastel kuudel sattunud tõsise kriitikalaviini alla seoses nii Brasiilia MMi ettevalmistuste kui 2022. aasta MMi toimumiskoha Katari valimise tõttu. Ilmselt ei soovinud auhinda üle anda ka Brasiilia praegune president Dilma Rousseff, kes on samuti teeninud rohkelt kriitikat seetõttu, et otsustas MMi võõrustamiseks kulutada suuri summasid, samas kui suurem osa Brasiilia üldsusest seda ei pooldanud.

Kuna FIFA kõrgemad ametnikud ja kohalikud riigijuhid langesid valikust välja, oleks üheks võimaluseks olnud omaaegne Brasiilia superstaar Pele, keda peetakse läbi aegade üheks paremaks mängijaks. Eurosport vahendas täna aga infot, mille kohaselt on MMi korraldajad otsustanud populaarsuse ja reklaami võitmiseks usaldada võitjate autasustamise Gisele Bündchenile, kes on Brasiiliast pärit maailmakuulus modell.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles