Ralliavariis viga saanud kaardilugeja käis lõikusel

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harri Rodendau ja Tom Rist Viru rallil.
Harri Rodendau ja Tom Rist Viru rallil. Foto: Virumaa Teataja

Laupäeval Viru rallil pärast trampliini halvasti maandunud autos vigastada saanud kaardilugeja Tom Rist taastub Tallinnas seljaoperatsioonist. Rallimehel tuvastati neljanda selgroolüli murd ning lõikuse käigus paigaldati talle metallplaat.

«Kõige tähtsam on see, et käed ja jalad liiguvad,» vahendas Eesti Autospordi Liidu meediajuht Margus Kiiver haiglas viibiva Risti sõnu. «Selliste asjade puhul tuleb lihtsalt oodata ja võtta taastumiseks aega. Avarii käigus sai kogu keha parajalt põrutada.»

Ford Escortiga kihutanud Harri Rodendau ja Tom Rist eksisid Viru rallil kuulsal Kehala kiiruskatse trampliinil. Auto hoog oli liiga suur ning pärast pikka õhulendu maandus masin esiosale ja rullus seejärel üle katuse.

«Ralli eel oli selle hüppe nurka pisut tõstetud, õigemini taastatud kunagisele tasemele. Sõitjad teadsid seda, kuid keegi ei osanud aimata, kuidas see autot viskab,» selgitas Kiiver õnnetuse tagamaid. «Tagantjärele on muidugi raske hinnata, aga ilmselt oli auto kiirus ikkagi liiga suur.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles