Eesti bobimeeskond tuli kokku, et teha tulemusi ja võita

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti bobikelgu meeskonna esitlus. Vasakult Madis Aigro, Ardi Link, Kaspar Oll, Carl Robert Puhm, Gert Heinala.
Eesti bobikelgu meeskonna esitlus. Vasakult Madis Aigro, Ardi Link, Kaspar Oll, Carl Robert Puhm, Gert Heinala. Foto: Liis Treimann

Eile tutvustati avalikult esimest korda Eesti bobimeeskonda, kelle kaugemaks sihiks on edukas osalemine 2018. aasta Pyeongchangi taliolümpiamängudel.

Praeguseks on kandideerimine lõppenud ja 45 kandidaadist valiti esimese vooru järel välja 15 noormeest, kellele koostati individuaaltreeningu plaan, mida tuleb nüüd suve jooksul järgida. Septembri keskpaigas ootavad kandidaate ees füüsilised katsed, mille põhjal valitakse välja kuni kaheksa sportlast, kes jätkavad meeskonnas ja osalevad novembris Austrias toimuvas treeninglaagris.

«Seni oleme kandidaate intervjueerinud ja septembris ootavad neid ees testid. Enne seda aga tuleb teha suvel igapäevaselt kõva tööd. Eelkõige on meil vaja esmalt tugevaid lükkajaid,» tutvustas plaane meeskonna treener Eddy Riva ning lisas, et kandidaatidele on treeningplaanid kätte jagatud.

Praeguseks on sõelale jäänud seni jooksmise ja orienteerumisega tegelenud Arvi Alamaa, pallimängudega tegelenud Carl-Robert Puhm, jalgpallur Gert Heinala, jalgpallur Hardi Link, jõutõstja Harri Olak, judoka Indrek Hopfeldt, kergejõustiklane Kaspar Mesila, jalgpallur Kaspar Oll, kergejõustiklane Madis Aigro, viimastel aastatel peamiselt jõutreeningutega tegelenud Mati Kase, võrkpallur Märt Lellsaar, autosportlane Ott Täht, laskesuusataja Rando Kaljuvee, orienteeruja Sergei Rjabškin ja sõudja Silver Käsper.

«Vaatasin põgusalt treeningplaani ja umbes 70 protsenti kattub üldfüüsilise trenniga, mida judos tuleb teha,» sõnas mullune Eesti judomeister (-90 kg) Hopfeldt. «Seni olen bobisõitu küll vaid telekast näinud, kuid tekkis mõte, et võiks proovida. Füüsiline vorm on hea ja leian, et võiks hakkama saada. Judo osas ei ole ma veel püssi põõsasse visanud, kui bobisõidus peaks aga hästi minema, siis tuleb tagaplaanile jätta.»

«Oleme siin, et teha ka tulemusi ning võita. Lihtsalt osavõtt meid ei huvita,» seadis meeskonna mänedžer ja Tallinn Bobsleigh Club asutaja ja president Mauro Serra sihte. Riva ja Serra kõrval on meeskonnas tegev veel üks treener – Vercelloni Franco –, tehniliste küsimustega tegeleb Giovani Gesuito ja füsioterapeudina kuulub tiimi Santoro Gianlorenzo.

«Algus on asjal ikka potentsiaaliga. Kindlasti on igal uuel alal Eestis raske pildile saada, kuid kui treeneril on hea silm ja tehakse õigeid valikuid, siis võib läbilöök tulla küll,» leidis Eesti Olümpiakomitee tippspordijuht Martti Raju.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles