Fernando Alonso: F1 ei paku fännidele piisavat vaatemängu

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fernando Alonso.
Fernando Alonso. Foto: SCANPIX

Ferrari piloot Fernando Alonso avaldas arvamust, et vormel-1 sari ei paku vaatajatele piisavalt põnevat vaatemängu ning hooaja eel tehtud suured muudatused pole loodetud efekti loonud. Suurim probleem on Mercedese meeskonna ülemvõim, mis muudab sarja igavaks.

Antud teemal võttis mõni aeg tagasi sõna Ferrari president Luca di Montezemolo, kes muuhulgas saatis sarja juhile Bernie Ecclestone’ile ka kirja, kus kutsus ühiselt F1-sarja tuleviku üle arutama. Kirja peamine sisu oli, et võistlused pole muutunud fännide jaoks nauditavamaks.

«Siinkohal on presidendil õigus. Etendus, mille me püsti paneme, ei ole alati piisavalt atraktiivne,» arutles Alonso. «Kui üks meeskond domineerib viisil, nagu seda teeb Mercedes, siis ei pruugi vaatajad rahul olla. Neile meeldis Kanada GP - kõik nautisid seda.» Kanadas võttis mäletatavasti võidu Red Bulli piloot Daniel Ricciardo. Sellele eelnenud kuuel etapil võidutsesid aga Mercedese mehed Lewis Hamilton ja Nico Rosberg.

Alonso sõnul on peamine ebavõrdsuse põhjus raha. Vaesematel meeskondadel on võimatu rikkamatega võidelda ning seeläbi on favoriitide hulk tunduvalt väiksem, kui see olla võiks. «Kulutuste piiramine on peamine küsimus,» arutles Alonso, kelle sõnul peaks vormel-1 võtma eeskuju mõnest teisest sarjast, näiteks MotoGP-st. Siiski tõdes ta, et kategoorilisi muutusi on selles vallas raske teha, kuid kutsus üles inimesi probleemi üle arutama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles