Eesti alistas Poola ja sai karikaetapil 8. koha

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reena Pärnat.
Reena Pärnat. Foto: PP

Vibuspordi Euroopa karikaetapil peeti eile segavõistkonade võistlus. Eesti võistkond (Reena Pärnat / Pearu Jakob Ojamäe) said kvalifikatsioonis 12. koha, kuid tõusid lõpuks 8. kohale. Teel esikümnesse alistati 5. asetusega Poola võistkond.

Eesti sai kvalifikatsiooni põhjal 12. asetuse ja kohtus 5. asetusega Poolaga. Jäädes 0:4 kaotusseisu, suutsid Reena Pärnat ja Pearu Jakob Ojamäe 2:4 ja 4:4 viigistada. Ümberlaskmisel lastakse iga laskuri poolt 1 nool. Mõlemad Eesti ja mõlemad Poola laskurid lasid “9″ ehk 18-18 silma. Sellisel juhul loeb tsentrile lähemal olev nool – see oli Reena Pärnati nool ja andis eestlastele pääsu 8 parema hulka.

Teises duellis Sloveenia vastu oli olukord sarnane – jäädi 0:4 kaotusseisu. Seejärel suudeti seeria viigistada, kuid 1:5 seis andis juba duelli kaotuse.

Sloveenia võitis Venemaa järel hõbemedali. Pronksmedali võitis Itaalia.

Sellest aastast alates lastakse ka sportvibu võistkondlikud duellid seeriate süsteemil põhjal (sama süsteem, mis individuaalselt olümpiamängudel). Seeria võit annab 2 punkti, viik mõlemale 1 punkti. Ainus erinevus on, et võistkondade puhul piisab võiduks juba 5 punktist ja ümberlaskmisele minnakse 4:4 seisul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles