Latin saavutas EMil 18. koha

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksandr Latin.
Aleksandr Latin. Foto: Kristjan Teedema

Austrias Kitzbühelis toimuvatel Euroopa meistrivõistlustel triatlonis selgitati eile parimad meeste eliitarvestuses. Traditsioonilisel olümpiadistantsil peetud võistlusel oli eestlastest stardis ka Aleksandr Latin, kes saavutas 73 startija seas 18. koha. Euroopa meistriks krooniti britt Alistair Brownlee.

Soojades ilmastikuoludes toimunud võistlus algas 1,5 km pikkuse ujumisega, kus kellegi märkimisväärselt eest ära ujuda ei õnnestunud. Kõrge veetemperatuuri tõttu läbiti ujumisdistants seekord ilma kalipsodeta, mis tundus kõige paremini sobivat just veest esimesena väljunud Vene triatleetidest vendadele Dmitri ja Igor Poljanskile. Tihedas grupis ujumine tõi kaasa ka rohkelt füüsilist kontakti, mis päädis koguni portugallase Joao Silva katkestamisega, teatab Eesti Triatloni Liit.

Ka rattarajal toimunu ei toonud endaga kaasa võistluse kulgu muutvaid sündmusi. Suurema osa 40 km rattadistantsist liiguti ees ühtse, 53 triatleedist koosneva juhtgrupina, kuhu kuulus kindlalt ka meie Aleksandr Latin. Eestlane näitas juba head minekut ujumise ajal, väljudes veest kõigest 10 sekundit hiljem ujumise parimana lõpetanud venelastest.

Suur juhtgrupp lõhutigi otsustavalt laiali alles 10-kilomeetrine jooksudistantsi käigus. Olümpiavõitja Alistair Brownlee Suurbritanniast pani oma jooksuvõimu taaskord maksma, võites lõppajaga 1:54:08 kolmandat korda Euroopa meistritiitli. Kusjuures, Kitzbüheli triatlonil on ta nüüd viiekordne võitja.

Dmitri Poljanski lõpetas 27 sekundit hiljem teisena, jäädes peale duellis hispaanlase Vicente Hernandezega. Latin ei suutnud sedapuhku paremate meeste jooksutempoga kaasa minna ning finišeerus üldkokkuvõttes 18ndana. Eestlase aeg finišis oli 1:56:33.

Naistest krooniti tänavuseks Euroopa meistriks šveitslanna Nicola Spirig, kes lõpetas võistluse ajaga 2:10:24. Sarnaselt Brownleele oli see Spirigule samuti kolmandaks Euroopa meistritiitliks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles