Scolari vihapurse: Hollandi peatreener on loll ja pahatahtlik

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luiz Felipe Scolari.
Luiz Felipe Scolari. Foto: SCANPIX

Brasiilia jalgpallikoondise peatreener Luiz Felipe Scolari vihastas Hollandi koondise juhendaja Louis van Gaali peale, kes leidis, et Brasiiliat soositakse kodusel MMil ebaõiglaselt.

A-alagruppi kuuluv Brasiilia peab oma viimase alagrupimängu täna Eesti aja järgi kell 23, kui nende vastaseks on Kamerun. Võidu või ka viigi korral pääseb Brasiilia alagrupist edasi ning asjaolude kokkulangemisel poleks isegi hullu, kui mõlemad senised mängud kaotanud Kamerunile alla jäädakse.

Kuid B-alagrupis edasipääsu juba taganud Holland ja Tšiili peavad omavahelise viimase alagrupimängu neli tundi varem ning seega on Brasiilial avavileks teada, kumb grupi võidab. Hollandile piisab selleks ka viigist, Tšiili vajab igal juhul võitu.

Van Gaal avaldas seepeale arvamust, et Brasiilia hakkab kindlasti õhtuses mängus endale sobivamat kaheksandikfinaalivastast valima ning sobivat tulemust sepistama. «FIFA räägib iga mängu eel ausast mängust. Aga nüüd sellised trikid. See küll aus mäng ei ole. Keskendume muidugi oma mängule Tšiili vastu ja eeldame, et Brasiilia käitub sportlikult. Kuid miks küll FIFA selliseid trikke teeb?» arutles van Gaal mängueelsel pressikonverentsil.

Samas oli ta kindel, et Brasiilia kardab Hollandit. «Usutavasti ei taha nad meiega kohtuda. Oleme löönud palju väravaid – fakt. Ja oleme löönud fantastilisi väravaid. Jällegi fakt,» märkis hollandlane.

Scolaril ajasid sellised vihjed aga kiirelt kopsu üle maksa. «Mõni räägib siin, et me hakkame vastast valima. Sellist juttu saab ajada ainult loll või pahatahtlik inimene. Ma kordan – loll või pahatahtlik,» kurjustas Scolari oma koondise presiskonverentsil näppu viibutades. «Me mängime selle nimel, et edasi pääseda, mitte vastast valida. Ja mängude kellaajad pani paika FIFA, mitte meie,» lisas ta.

 Kui üks reporter üritas temalt uuesti samal teemal aru pärida, vastas brasiillaste juhendaja tõredalt: «Kuulge, te pöörate liiga palju tähelepanu sellise inimese jutule, kes ajab jama!»

Täiendatud: Holland alistas Tšiili 2:0 ja võitis seega B-alagrupi, Tšiili osaks jäi teine koht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles