Adamson sai Inglismaal teise koha ja säilitas meistrivõistluste liidrikoha

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Adamson.
Martin Adamson. Foto: Erakogu

Wiltshires Gritinghammi krossirajal sõideti käesoleva aasta Inglismaa quadracerite motokrossi meistrivõistluste seitsmes etapp, kus masinaklassis 250cc osalev Martin Adamson proovis oma edumaad konkurentidega kasvatada.

Kvalifikatsioonis sai Adamson kirja päeva teise aja, kiireima aja sõitnud sarjas teist kohta hoidva Bailey Edwards'i omast jäi eestlase aeg ainult 0,2 sekundit.

Esimeses sõidus pääses Adamson kohe esimeseks ja sõitis enamus distantsist liidrina, kuid viimasel ringil möödust temast Edwards, kes edestas eestlast lõpujoonel 3,8 sekundiga. Kolmandana lõpetas sõidu Jack Holmes, kes jäi Adamsonile alla poole sekundiga.

Teine sõit oli enam-vähem esimese koopia, kui Adamson vedas sõitjaterivi sõidu esimesed ringid, kuid siis möödus temast Edwards, kes sõidu ka 3,1 sekundilise eduga eestlase ees võitis. Holmes oli jälle kolmas ja kaotas Adamsonile 0,8 sekundit.

Päeva viimases sõidus haaras Adamson kohe liidrikoha ja selles sõidus ükski konkurent tema võitu ei ohustanud. Edwards oli selles sõidus teine (+1,4 sek) ning esimeses kahes sõidus neljandana lõpetanud Lawrence Whyte (+16,1) kolmas.

Kolme sõidu tulemusena võitis etapi Edwards (117 p), Adamson oli 114 punktiga teine ja viimases sõidus neljandana lõpetanud Holmes (103 p) kolmas.

«Kvalifikatsioonis sain kenasti teise aja kätte, sest rada oli ilusti lükatud ja sõita oli hea. Rada ise oli väga kiire, viimase käiguga mindi hüpetesse ja kurvidesse,» rääkis Adamson.

«Esimeses sõidus sain stardivõidu ja suutsin kuni viimase ringini esikohta hoida. Kahjuks oli rada väga raskete kurvidega ja käed ei pidanud lõpuni vastu ning samas läks ka rehvivalik untsu. Teises sõidus tuli jälle stardivõit, aga rada oli juba vaikselt käest ära läinud ja seetõttu oli raske sõita. Suutsin esimest kohta säilidada, aga nagu esimeses sõiduski, sai Edwards ikka lõpuks mööda. Seekord oli kolmas koht ka kohe kannul, aga suutsin teda kinni hoida. Kolmandast sõidust tuli jälle stardivõit, rada oli veelgi hullem kui enne, aga vaatamata sellele suutsin terve sõidu esimest kohta hoida ja võit võtta. Sellele aitas kindlasti kaasa ka see, et rehvivalik oli seekord õige ja vedrustuse seadistuse saime ka korda,» rääkis meistrivõistluseid 19 punktiga juhtiv Adamson.

Eestlasel on koos 740 punkti, talle järgneb Edwards 721 ja Grittinghamis kokkuvõttes viies olnud Daffyd Davies 675 punktiga.

Briti meistrivõistluste kaheksas etapp sõidetakse 6. juulil Stratfordi krossirajal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles