Eesti krossisõitjatel oli Saksamaal töine nädalavahetus

Priscilla Õmblus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harri Kullas.
Harri Kullas. Foto: Sahkar KTM Racing

22. juunil sõideti Saksamaal Teutchenthalis motokrossi maailmameistrivõistluste ja Euroopa meistrivõistluste järjekordsed etapid. Eestlastest olid rajal MX2 klassi MM-sarja etapil Harri Kullas ja EMX125 ehk 125cc klassi Euroopa MV etapil Hardi Roosiorg.

Tegu on kõva pinnasega rajaga, mis on motokrossi MM-kalendris olnud juba mõnda aega. Samal rajal sõideti ka eelmise aasta Rahvuste Kross.

Harri Kullasel oli juba laupäevases kvalifikatsioonis hea kiirus üleval. Sõidus, mis määras ära järgmise päeva kahe põhisõidu stardipositsiooni, oli Kullas 12. positsioonil. Sõidu võitja polnud taas üllatus – MM-sarja liider Jeffrey Herlings Hollandist. Esimese sõidu lõpetas Kullas 15ndana. Teise sõidu lõpetas Kullas 20. kohal. Etapi kokkuvõttes oli Kullas 18., etapi võitis mõlema sõidu võiduga Herlings.

EMX 125 klassis oli taas osalejaid palju ja konkurents tihe. Hardi Roosiorg oli omas kvalifikatsioonigrupis 17 ja see tähendas, et edasipääsuks tuli minna Last Chance sõitu. 13 ringi pikkuses sõidus oli Roosiorg seitsmes ja sai sellega ka edasi finaalidesse. 

Esimese ja teise sõidu lõpetas Roosiorg 26ndana. Etapi kokkuvõttes oli ta 29. kohal. Võitjaks oli seekord sakslane Brian Hsu.

Jago Geerts osales samal ajal Tšehhis, Jininis oma piirkonna Euroopa meistrivõistluste etapil klassis 85 cc. Geerts oli avasõidus teine, sõidu võitis Jorge Garcia Prado, kolmas oli Kim Savaste. Teises sõidus oli Geerts alguses teine, kuid pidi siis tunnistama Prado paremust ja lõpetas Savaste ning Prado järel teisena. Etapi kokkuvõttes oli Geerts kolmas Prado ja Savaste järel kolmas. Sarjas on ta hetkel 211 punktiga teisel kohal, liider on Prado (226 punkti) ja kolmas Savaste (165 punkti). 

Sellel nädalavahetusel jääb Slovakkias sõita veel üks etapp. MM-sarjas on järgmine etapp 6. juulil Rootsis, Uddevallas. EMX 125 klassi järgmine etapp on 27. juulil Tšehhis, Loketi rajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles