Jalgpallikohtunikule tehti tapmisähvardus

Priscilla Õmblus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mängijad Peter O'Leary'ga vaidlemas.
Mängijad Peter O'Leary'ga vaidlemas. Foto: SCANPIX

Jalgpallikohtunik Peter O’Leary on saanud tapmisähvardusi pärast vaidlust tekitavaid olukordi jalgpalli MM-il.

Peter O’Leary tegi Bosnia ja Hertsegoviina ja Nigeeria vahelises mängus kaks vastuolulist otsust. Bosnia ja Hertsegoviina kaotas matši, mille tulemusena O’Leary’t kiusatakse ning talle on tehtud ka tapmisähvardusi.

Paar tundi pärast O’Leary poolt vilistatud mängu sai peakohtunik kuskilt Euroopast kõne, kus ta lubati ära tappa. Arvatavasti tegi kõne mõni Bosnia ja Hertsegoviina fänn. Täpsemad detailid kõne kohta on edastatud Whangarei politseile, kes asja uurib.

Põhjamaade jalgpalliliidu arendusjuhi Dave Alabasteri sõnul suutis O’Leary mängu hästi ohjata ning hoidis selle sujuvana.

Alabasteri jutu järgi ei olnud kohtunike poolt loetud suluseis tagantjärele õige otsus ning värava oleks pidanud ära lugema. Selle otsuse, et mängijad olid suluseisus, tegi aga abikohtunik Mark Rule ning kui peakohtunik ei näe olukorda teistmoodi, siis peab ta nõustuma abikohtuniku otsusega.

Samuti on Alabaster vaadanud mitu korda üle segadust tekitanud olukorra, kus Bosnia ja Hertsegoviina lootis saada karistuslöögi. Tema sõnul kukkus aga mängija ise pikali.

«Peter O’Leary on väga hea kohtunik ning talle meeldib hoida mängu voolavana,» kommenteeris Alabaster. Tema arvates on Peter O’Leary parim kohtunik Uus-Meremaalt.

Lisaks peakohtunikule tehtud tapmisähvardustele, on ka veebilehel change.org algatatud petitsioon O’Leary vallandamiseks. Allkirja on andnud rohkem kui 23 000 kasutajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles