Cancellara loodab, et proloogi võit lõpetab motoriseeritud dopingu jutud

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fabian Cancellara
Fabian Cancellara Foto: SCANPIX

Tour de France ´i proloogi kindlalt võitnud šveitslane Fabian Cancellara (Saxo Bank) loodab, et eduga lõppevad ka motoriseeritud dopingu kasutamise jutud.

Itaalias vändati nimelt saade, kus arutleti võimaluse üle, kas Cancellara võib kasutada motoriseeritud sõiduvahendit. Saates näidatud klipid on tõesti uskumatud. Kui konkurendid vänderdasid näidatud klippides raskustega mäest üles, siis Cancellara käsi tegi mitmel puhul nupulevajutamisele sarnase liigutuse ja lausa lendas mäest üles.

8,9 kilomeetri pikkuse proloogi võitis Cancellara ajaga täpselt 10 minutit. 10 sekundiga kaotas talle pikka aega liidripositsiooni hoidnud sakslane Tony Martin (HTC-Columbia) ning kolmanda koha sai britt David Millar (Garmin).

«Tahtsin tõepoolest sõita distantsi kümne minutiga,» vahendab Guardian Cancellara sõnu. «Hommikul naljatasin meeskonnakaaslase Stuart O'Gradyga ja ütlesin, et minu ratta patarei kestab kümme minutit. Pärast sõitu viidi mu ratas skännerite alla ja ütlesin rattaga toimetanud asjapulkadele, et kui tahate mootorit näha, siis vaadake mind.»

Skandaalset videot võib näha siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles