Vormelisõitjate read täienevad kodustel meistrivõistlustel

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnis Vanaselja.
Tõnis Vanaselja. Foto: Pille Russi

Möödunud aastal valminud ringrada auto24ring on loonud uued võimalused ringrajaspordi harrastamiseks ja esimesed positiivsed märgid on näha tänavustel meistrivõistlustel. Kodune vormelisari on saanud tublisti täiendust ja eelseisval nädalavahetusel toimuval meistrivõistluste teisel etapil on stardirivisse oodata juba kümmekonda vormelit.

Üks võistkondadest, kes toonud täiendust vormelisõitjate ridadesse, on ALM Motorsport, kelle sõitjad Antti Rammo ja Tõnis Vanaselja jagasid omavahel maikuus peetud meistrivõistluste avaetapi sõiduvõidud. Nädalavahetusel toob tiim rajale ka kolmanda sõitja, kelleks on Ralf Aron, tänavu Põhja-Euroopa ja Rootsi vormel-Renault sarjades võistlev noor võidusõitja.

«Antti Rammo ja Tõnis Vanaselja on mõlemad varem vormelautodega sõitnud, ja kuigi on mõned aastad vormelisõidust eemal olnud, tahtsid nüüd tagasi pöörduda,» kommenteeris ALM Motorsporti võistkonna juht Martin Laur, kel endalgi vormelisõitja taust. «Ja miks mitte siis aidata ringrajaspordile uuesti elu sisse puhuda. Avaetapp läks meil edukalt – Antti Rammo võitis ühe sõidu ja Tõnis Vanaselja teise.»

Eelseisval nädalavahetusel toimuv ringrajavõistlus on lisaks Eesti sarjale ka Soome meistrivõistluste etapiks ja seetõttu kindlasti tänavu üks suuremaid ringrajavõistlusi kogu Baltikumis. Võistlusklasse ja võidusõitjaid on palju, mis tõotavad põnevaid heitlusi. Ka vormel-Scandic klassis, kus võisteldakse kuni 2-liitriste vormelautodega, on starti oodata kümmekonda võistlejat.

«Ralf Aron, kes tänavu kevadel istus alles esimest korda vormelautosse ja on suhteliselt edukalt alustanud Rootsi ja Põhja-Euroopa karikasarjades, teeb ALM Motorsporti võistkonnas esialgsete plaanide kohaselt kaasa ainult selle etapi, sest ülejäänud etapid ei klapi tal hästi kokku piiritaguste võistlustega, kuid siiski on rõõm pakkuda noorele võidusõitjale võimalust esimest korda auto24ringil võidu kihutada,» kommenteeris Martin Laur.

«Teine Eesti vormelitiim osaleb nädalavahetusel nelja või viie autoga ja lisaks on oodata starti ka kaks-kolm Soome võidusõitjat. Seega tõotavad võistlussõidud kujuneda päris põnevateks ja tasavägisteks,» lisas ta.

Laupäeval algavad Audru vallas asuval auto24ringil võistlussõidud kell 12.00 ja pühapäeval kell 12.15.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles