Palamusel selguvad Eesti meistrid maanteesõidus

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gert Jõeäär.
Gert Jõeäär. Foto: Mihkel Maripuu

Reedest kuni pühapäevani peetakse Palamusel jalgratta maanteesõidu Eesti meistrivõistlused, kus parimad selgitatakse individuaalses temposõidus ja grupisõidus. Hetkeseisuga tulevad grupisõidu kulda jahtima nii Tanel Kangert, Rein Taaramäe kui ka Gert Jõeäär.

Meistrivõistlused algavad reedel naisjuunioride temposõiduga ning päeva jääb lõpetama eliitklassi meeste temposõit, kus on oodata põnevat heitlust Cofidises sõitvate klubikaaslaste Rein Taaramäe ja Gert Jõeääre vahel. Kindlasti on oma sõna öelda ka BigMat-Auber 93-s sõitval Alo Jakinil. Tiitlikaitsja Tanel Kangert (Astana) jääb temposõidu meistrivõistlustest treeninglaagri tõttu kõrvale. 

Eliitklassi naisratturite seas on oodata Itaalias leiba teeniva Eesti ainukese naisprofiratturi Liisi Risti (S.C. Michela Fanini Rox) domineerimist.

Laupäeval ja pühapäeval on kavas kõigi vanusegruppide ühisstardist sõidud ning esimesena lähevad grupisõidu meistrisärke püüdma juunioride- ja eliitklassi naisratturid, kes peavad rasket, ligemale 13-kilomeetrist ringi läbima kuus korda. Peale naistesõitu on stardijoonele minemas meesjuuniorid, kelle võistlusmaa pikkuseks on 10 ringi.

Meistrivõistluste oodatuim sõit toimub pühapäeval algusega kell 10.00, kui Oskar Lutsu nimelise Palamuse Gümnaasiumi lähistelt antakse start U23 ja eliitklassi meesratturite grupisõidule. Võistlusmaa pikkuseks on 14 ringi, mis teeb kokku 179,2 kilomeetrit. Lisaks trassil valitsevatele kitsastele teedel on eriline ka asjaolu, et distantsi käigus koguvad ratturid koguni 2150 tõusumeetrit, mis on tõenäoliselt raskeim ring maanteesõidu Eesti meistrivõistluste ajaloos.

Kindlasti saab olema medalite nimel põnev heitlus, kus peamiseid favoriite on neli, kuid Taaramäe, grupisõiduks Eestisse saabuva Kangerti, Jõeääre ja Jakini kõrval võib kindlasti veel mitu ratturit esile kerkida. Siiski nõuab raske ring «üllatusmeestelt» väga head hetkevormi ning tõenäosus «ässasid» üllatada pole suur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles