Pasi Rautiainen: Suarez on hullem kui minu Pirita metsast leitud koer

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pasi Rautiainen.
Pasi Rautiainen. Foto: Toomas Huik

Soome telekanali MTV Sport jalgpalliekspert, aastaid Eestis treenerina töötanud värvika sõnakasutusega Pasi Rautiainen leidis Luis Suarezi hammustamistriki iseloomustamiseks õige kummalise võrdluspartneri – oma krantsi, kelle ta Eestist kaasa tõi.

«Suarez on fantastiline jalgpallur, kes on võimeline end inimeste südametesse mängima. See aga, et ta võib väljakul niimoodi käituda, räägib väga palju tema mõttelaadist ja käitumisstiilist. See on ikka täiesti mõistetamatu,» lausus Rautiainen Itaalia kaitsjat Giorgio Chiellinit õlast hammustanud uruguaylase teo kohta.

«Mul on kodus 13-aastane krants Täplä, kelle lapsed leidsid Tallinnast Pirita metsast,» jätkas aastatel 2003-03 Tallinna Levadiat ja 2006-08 Florat juhendanud Rautiainen. «Ta oli hüljatud, teda oli piinatud ja teised koerad olid teda rappinud. Minul ikka on natukene liha luudel, aga isegi see metsik krants Täplä pole mind kordagi hammustanud!» lausus Rautiainen MTV3le.

Suarezi teole pani tema meelest aga krooni see, et ründaja ise näost kinni hoides murule pikali viskus. «Nagu väike poiss kommivargil – endal vahivad pulgakommid taskust välja, aga raiub ikka, et on süütu! Hea küll, me teame, et Chiellini teeb ise ka vahel trikke, aga isegi Chiellinit ei tohi hammustada! See on ikka eriti alatu lüke. Kui tahad, anna vastu hambaid, aga jalgpalliväljakul ei sülitata ega hammustata!» kirus Rautiainen.

Lahendus on Rautiaise meelest üks ja ainus. «Suarez tuleb väljakutelt kõrvaldada, ehkki see on nii Liverpooli kui ka Uruguay koondise jaoks valus. Ega jalgpalli ei saa siis suukorviga mängida!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles