FIFA vabandas: eksisime suluseisu määramisel

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaidlusalune olukord, kus FIFA TV eksis suluseisujoone määramisega.
Vaidlusalune olukord, kus FIFA TV eksis suluseisujoone määramisega. Foto: Twitter/ForTheFans

Jalgpalli MMi ajal suluseisu olukordadest korduspilti pakkuv FIFA TV palus televaatajate käest vabandust, kuna Brasiilia ja Kameruni vahelises kohtumises eksisid nad Fredi poolt löödud värava puhul ekraanile kantud suluseisujoonega. Nii võis ekraanigraafikast aru saada, et Fred oli suluseisus, kuigi tegelikult oli kõik määrustepärane.

Fred lõi kohtumises Kameruni vastu matši 49. minutil värava, kui ta saatis peaga väravasse David Luizi söödu, kirjutab Reuters.

FIFA TV tõmbas selles olukorras suluseisujoone Kameruni viimasest kaitsjast ja nii tundus, et Fred oli suluseisus. Tegelikkuses suluseisu aga ei olnud, kuna Fredile söödu andnud David Luiz oli palliga selles olukorras ründajast eespool.

FIFA TV juht Niclas Ericson tunnistas ka tehtud viga ning lubas teha kõik võimaliku, et sarnaseid vigu MMil enam ei juhtuks. «Arutasime olukorda ekraanigraafikat tootvate inimestega. Nad peavad selles olukorras tegutsema väga kiiresti ning tegema kiireid otsuseid,» rääkis Ericson.

«Selge on ka see, et kohtunik teeb otsuse väljakul toimuva põhjal ja korduspilt televisioonis on lihtsalt televaatajate jaoks. Kui see ei ole korrektne, siis saavad telekommentaatorid oma jutuga alati asja parandada,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles