Kangur vahetas taas kaardilugejat

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Kangur.
Martin Kangur. Foto: Toomas Huik.

Sardiinia MM-rallil poolakast kaardilugeja Pawel Drahaniga sõitnud Martin Kangur pöördus tagasi vanade liistude juurde ja sõidab Poolas koos Kuldar Sikuga, kellega on ta ka varem ühes autos istunud.   

«Vahetasin uuesti kaardilugejat olude sunnil,» tunnistas Kangur. «Ingliskeelse legendiga harjumine võtab veel aega ja kuna minu jaoks on praegu niigi palju uusi asju, tahtsin midagi kõrvale jätta, et saaksin keskenduda sõitmisele ja auto seadistami­sele.»

Sikuga on esialgu siiski kokkulepe vaid üheks ralliks, kuna karjääri jooksul ka Urmo Aava ja Ott Tänaku kõrval istunud mees on rallimaailmas nõutud ning teda seovad mitmed varasemad kokkulepped. «Eks peame midagi välja mõtlema,» tõdes Kangur tulevikku vaadates.

Pärast Sardiinia rallit ei saanud kolmest WRC2 sarjas osalevast eestlasest kõige väiksemate kogemustega mees autot proovida, kuna selle Poola ralliks ettevalmistamine võttis palju aega. Vaatamata sellele plaanis Kangur kohe algusest peale hoo üles kruvida.

«Kahel esimesel MM-rallil olin ise natuke liiga ettevaatlik, aga siinsetel teedel olen varem võistelnud ja seepärast tunnen end kindlamalt,» tunnistas Kangur.

Tegelikult pidi Poolas WRC2 arvestuses sõitma neli eestlast, kuid Sardiinias hästi alustanud, ent kraavi sõites auto lõhkunud Egon Kaur ei leidnud startimiseks piisavalt raha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles