Liider Tänak: kõik sujub, halbu momente pole olnud

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak Poola rallil
Ott Tänak Poola rallil Foto: Timo Anis

Poola MM-rallil kahe esimese päeva järel WRC2 sarjas liidrikohta hoidva Ott Tänaku arvates on kogu kihutamise võtmepäev laupäev, kui pika päeva jooksul sõidetakse kümme kiiruskatset.

«Laupäevased kiiruskatsed on kõvema põhjaga teedel ja kogu rada peaksid erinevalt tänasest püsima sellisel korras, et nende kahel korral läbimine pole probleem,» sõnas ta. «Päev ise tuleb aga pikk ning kiiruskatsete kilomeetreid palju. Õhtuks otsustatakse juba midagi ära.»

Kümnenda kiiruskatse järel juhib Tänak soomlase Jari Ketomaa ees 14,9 sekundiga ja laupäeval saab ta startida WRC2 sõitjatest kõige esimesena. «Psühholoogiliselt on kergem jälitada, aga siinsete rajaolude poolest on kindlasti kergem ees sõita,» leidis ta ja lisas, et vähemalt seni on kõik sujunud hästi. «Kõik sujub – halbu momente pole olnud ja rütm on hea.»

Ketomaa järel hoiab WRC2 klassi 3. kohta Martin Kangur. «Sõidame oma sõitu ja vaatame, kuhu sellega jõuame,» sõnas ta päeva lõpus, ent tunnistas samas, et kahe kiiruskatse tühistamisega tekkinud pausid olid vaimselt väsitavad. «Niisama passimine tekitab pingeid, mõtled ju ikka sõidu peale. Minul endal aga seekord probleeme polnud.»

Õnnetult käis Karl Kruuda käsi, kes päeva eelviimasel kiiruskatsel sõitis kiirel rajalõigul teelt välja, rullus autoga mitu tiiru üle katuse ja pidi sõidu katkestama.  

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles