Eesti võistkonnad alustasid Rio de Janeiro olümpia kvalifikatsiooni

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rivo Vesik.
Rivo Vesik. Foto: Kristo Kollo ja Rivo Vesiku Facebooki leht

Laupäeval algas Leedus võrkpalli võistkondliku Kontinentaalkarikasarja esimese ringi F-alagrupiturniir, millest võtab osa ka Eesti mees- ja naiskond.

Eesti meestega kuuluvad samasse alagruppi Leedu, Moldova, Küpros ning Bosnia ja Hertsegoviina. Naised lähevad vastamisi Leedu, Läti, Küprose ning Bosnia ja Hertsegoviinaga, vahendas volley.ee.

Eesti meeskonna värve esindavad Leedus Kristo Kollo ja Rivo Vesik ning Premium 7 Cupi võiduga koha koondises kindlustanud Maksim Petrov ja Aleksei Povjakel. Naiskonna koosseisu moodustavad Eliise Hollas ja Kristel Kiens ning Premium 7 Cupi parimad Kristi Nõlvak ja Erle Püvi.

Esimeses vastasseisus võitis Eesti meeskond tulemusega 2:1 Bosnia ja Hertsegoviina, millega liiguti edasi nelja parema hulka. Kahe mänguvõiduni peetud poolfinaalkohtumises saavutasid Kollo ja Vesik esmalt 2:0 (14, 17) võidu Leedu esindajate Rokas Kondrotase ja Motiejus Melynise üle. Matšivõidu ja koha finaalis kindlustasid Petrov ja Povjakel 2:0 (14, 14) paremusega Arnas Rumseviciuse ja Lukas Kazdailise üle. Kvalifikatsioonisõela kolmandasse ringi jõudnud Eesti meeskond alistas esikohamängus 2:1 Küprose, kui Kollo ja Vesik võtsid 2:0 (10, 13) ja 2:0 (14, 25) võidu ning Petrov ja Povjakel kaotasid 0:2 (-17, -16). 

Eesti naiskond kaotas esmalt mängudega 0:2 Lätile, kuid 2:0 paremusega Bosnia ja Hertsegoviina üle jõuti nelja parema hulka. Poolfinaalis kaotasid Nõlvak ja Püvi 0:2 (-22, -14) Ieva Dumbauskaite ja Monika Povilaitytele, kes 2012. aastal tulid noorte maailmameistriteks. Samuti on leedulannadel auhinnakapis 2011. aasta U-18 vanuseklassi Euroopa meistrivõistluste kuldmedal. Leedulannade vastu ei suutnud võiduni jõuda ka Hollas ja Kiens, kes tunnistasid Karole Virbickaite ja Vytene Vitkauskaite 2:1 (-23, 17, 12) üleolekut. Finalistid (Leedu ja Küpros) kindlustasid koha valiksõela kolmandas ringis, poolfinalistid Eesti ja Läti jätkavad mänge teises ringis. 

Euroopast registreerus Kontinentaalkarikasarja nii meeste kui naiste arvestuses 40 võistkonda, kokku rekordilised 44 riiki. Pikk ja keeruline (kahe aasta jookul 6 etappi) valiksõel selgitab välja vaid ühe riigi, kes saab õiguse kaasa lüüa 2016. aasta Rio de Janeiro olümpiamängudel. Paremuselt teise ja kolmanda koha saanud Euroopa riigid jätkavad valiksõela erinevate maailmajagude parimate riikide ühisturniiridel.

Mõlema soo kaheksa parimat riiki (31.12.2013 edetabeli järgi) alustavad võistlemisega otse kolmandas ringis. Meestest kuuluvad nende hulka Holland, Poola, Itaalia, Saksamaa, Läti, Hispaania, Austria ja Venemaa, naistest Saksamaa, Holland, Austria, Itaalia, Venemaa, Šveits, Tšehhi ja Hispaania.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles