Võrkpallurite puhkus: pulm, Türgi ja jaht

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karmen ja Kristjan Õuekallas jalutamas üle Keila-Joa silla.
Karmen ja Kristjan Õuekallas jalutamas üle Keila-Joa silla. Foto: Urmas Ääro

«Rajumad suved jäävad kahekümnendatesse eluaastatesse, nüüd puhkasin nagu vanainimene,» lausus eile võrkpallikoondisega ülitähtsaks EM-kvalifikatsiooniks valmistuma hakanud Janis Sirelpuu.

Rahvusmeeskonda kuuluvate mängijate puhkus vältas 31. maist 4. juulini ehk 35 päeva. Seda on rohkem, kui kellast kellani rügaval tavakodanikul, kuid vähem, kui mõne teise pallimängu esindajatel.

Võrkpallurid vannuvad kindlasti kurja, et just siis, kui nemad hakkavad valmistuma septembris peetavateks EM-valikmängudeks Hollandiga, otsustab vanajumal Eestisse suure suve tuua.

Virisejate sekka ei kuulu kindlasti nurgaründaja Kristjan Õuekallas, kes laupäeval uhke pulmapeo maha pidas. 29-aastane Õuekallas kosis Keila kirikus elukaaslase Karmeni ja võõrustas seejärel Viimsi peo- ja pulmakeskuses 104 külalist.

Nõmmsalu kolib oma majja

Enne elu üht tähtsamat sündmust rassis Saue vallas Jõgisoo külas elav Õuekallas metsas, et talveks küttepuid varuda. Puusavaluga võitlev Õuekallas eile Pärnus kogunenud koondise esimesel treeningul ei osalenud, lähipäevil läheb ta Lauri Rannamaa juurde ravi saama.

Koos Õuekallasega nurgaründaja koha nimel konkureeriv Jaanus Nõmmsalu märgib tähendusrikkalt: puhata peab oskama! «Nautisin aega pere ja sõpradega ning astusin ka lokaalist läbi,» täpsustas ta.

Nõmmsalu üheks meeldejäävamaks sündmuseks oli Saaremaal peetud soku- ja metsseajaht, millest võtsid teiste seas osa ka Sirelpuu ja koondise peatreener Avo Keel. Kõigil kolmel on läbitud jahimeheeksam ja hangitud relvaluba, kuid ainsana pole neist kätt valgeks saanud Nõmmsalu.

«Olen kahel jahil käinud ja ühe paugu teinud, kuid sokupoiss oli piisavalt kaugel. Ma ei heida meelt, sest iga arvestatav jahimees on mõne möödalasu teinud,» ei tekkinud Nõmmsalul vabanduste leidmisel raskusi.

Tänavu loodab Nõmmsalu saada ühele poole pikale veninud majaehitusega («Sain kaks aastat tagasi Kreekas külma ja pidin pärast seda auke lappima.») ning suve lõpus Tahkuranna vallas asuvasse eramusse sisse kolida. Hiljuti pani ta maha laminaatparketti.

Sirelpuu võib nimetatud jahti ilmselt oma suve kõrghetkeks pidada. «Rajumad suved jäävad kahekümnendatesse eluaastatesse, nüüd puhkasin nagu vanainimene,» viskab enda üle nalja augustis 33. sünnipäeva tähistav Sirelpuu, kes peletas igavust näiteks kalapüügiga.

Saartel veetsid aega head sõbrad Ardo Kreek ja Keith Pupart. Kreek viibis perega neli päeva Hiiumaal sugulaste juures, külastades muu hulgas endisi sõjaväerajatisi ja seal asuvaid katakombe.

Toobal otsis Türgis päikest

Saaremaalt pärit Pupart viibis koos elukaaslase ja tütrega peaaegu kuu aega järjest vanematekodus. Koos Kreegi ja koondise libero Asko Esnaga võideti Särtsakate võistkonna koosseisus Võrus peetav legendaarne Tamula Vanakese turniir.

Ilmselt ainsa koondislasena – Postimees ei helistanud kõigile mängijatele – võttis puhkusereisi välismaale ette sidemängija Kert Toobal, kes juuni alguses nädalakese Türgi kuurordis Alanyas veetis.

«Ootasin suve, kuid seda ei tulnud. Vajan energia saamiseks ja kontide soojendamiseks päikest,» põhjendas Toobal. «Veetsin suurema osa ajast mere ääres, ekskursioonidest osa ei võtnud.»

Oma suureks üllatuseks avastas Toobal, et samal ajal toimus Alanyas tudengite MM rannavõrkpallis, kus osalesid temaga üle-eelmisel hooajal Tartu Pere Leiba kuulunud treener Rainer Vassiljev ning mängijad Martti Juhkami ja Kristo Kollo.

Jaanipäeva tähistas Toobal Vändra lähedal asuvas maakodus. Eelmisel nädalal viibis ta kaks päeva Poolas, kus osales uue koduklubi Olsztyni AZSi pressikonverentsil ja tutvus pakutavate elamistingimustega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles