Skeptiline Klinsmann: kohtuniku valik tekitab minus kahtlase tunde

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Klinsmann.
Jürgen Klinsmann. Foto: SCANPIX

USA jalgpallikoondise peatreener Jürgen Klinsmann avaldas rahulolematust selle üle, et USA ja Belgia vahelist tänast MMi kaheksandikfinaali on määratud vilistama alžeerlasest kohtunik Djamel Haimoudifor.

«Kas mul on hea tunne? Ei ole,» torises Klinsmann mängueelsel pressikonverentsil. «Ta võib meie vastastega platsil prantsuse keeles rääkida, meiega aga mitte, ja ta on pärit riigist, keda me eelmisel MMil võitsime. Vahel ma ei saa FIFAst lihtsalt aru. Mõistan, et raske on alati õigele mängule õiget kohtunikku valida, aga... Eks me peame neid siis usaldama,» sõnas Klinsmann.

Nelja aasta tagusel finaalturniiril pääses USA just Alžeeria arvelt tänu Landon Donovani viimase minuti väravale alagrupist edasi. «Loodetavasti ei teki kohtunikuga mingeid probleeme, ta on juba kahte mängu sel turniiril vilistanud ja teinud seda väga hästi. Loodetavasti jätkab ta suurepärast tööd,» lisas Klinsmann.

Belgia peatreener Marc Wilmots ei soovinud kolleegi väljapakutud aruteluga kaasa minna. «Minu meelest ei ole kohtunik platsil selleks, et temaga juttu ajada, vaid selleks, et ta saaks seal teha seda, mis on kohtuniku töö,» torkas Wilmots vastuseks. «Ma ei kavatse hakata kohtuniku teemal mingeid mõttemänge pidama.»

USA ja Belgia kohtumine algab täna Eesti aja järgi kell 23.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles