Postimees teeb otseülekande Sillamäe Kalevi ja Espoo Honka euromängudest

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sillamäe Kalevi meeskond.
Sillamäe Kalevi meeskond. Foto: Peeter Langovits

Läinud hooaja Eesti meistriliigas kolmandana lõpetanud Sillamäe Kalev läheb tänavuses Euroopa liiga esimeses kvalifikatsiooniringis vastamisi Soome klubiga Espoo Honka. Postimees toob nii 3. juulil Rakvere staadionil toimuvast mängust kui ka 10. juulil Soomes peetavast korduskohtumisest lugejate-vaatajateni otsepildi.

Mängu on võimalik vaadata nii eesti- kui ka venekeelse kommentaariga. Eestikeelset ülekannet kommenteerivad Kristjan Jaak Kangur ja Jonas Grauberg, venekeelset Igor Saveljev ja Dmitri Kulikov. Kuna Sillamäe enda staadion ei vasta eurosarja nõuetele, peetakse avamäng Rakvere staadionil. Kohtumine algab 3. juulil kell 18.30.

Sillamäe eelmine ja seni ainus eurosarjas osalemine lõppes üsna kurvalt, kui hooajal 2010-11 kohtuti Euroopa liiga teises kvalifikatsiooniringis Minski Dinamoga. Siis tuli võõrsil vastu võtta 1:5 ja kodus 0:5 kaotus.

Tänavune vastane Espoo Honka lõpetas Soome meistriliiga mulluse hooaja teise kohaga, jäädes meistriks tulnud HJKst maha 12 punktiga. Tänavu hoitakse aga tosina meeskonna konkurentsis 17 mänguvooru järel alles kaheksandat kohta. Tõsi, tabeli keskosa on Soome liigas tasavägine ja ühe enampeetud mängu juures lahutab Honkat näiteks teisel kohal olevast FC Lahtist vaid kuus punkti.

Soome kõrgeimas ehk Veikkausliigas mängib Honka üheksandat hooaega, kuid liigatiitlini pole neil veel õnnestunud jõuda - seni parimaks tulemuseks on kolm korda saadud teine koht. 2012. aastal võideti aga Soome karikas. Meeskonna tuntuimad mängijad on Soome koondislased Roni Porokara (24 mängu, 5 väravat) ja Mehmet Hetemaj. Samuti lõpetab Soomes Honka ridades karjääri 34-aastane hispaanlasest veteranründaja Pablo Couñago, kes on pallinud mitu hooaega Hispaania kõrgliigas ning aastaid Inglismaal Ipswich Towni ridades.

Honka on eurosarjades mänginud seitse korda, neist edukaim oli hooaeg 2008-09, kui pääseti eelringide kaudu Euroopa liiga esimesse ringi. Seal jäädi aga kahe mängu kokkuvõttes 0:2 alla Hispaania klubile Racing Santander. Mullu tegi Honka kaasa Euroopa liiga teises kvalifikatsiooniringis, kus Poznani Lechile kaotati kahe mängu kokkuvõttes 1:5.

Varem on loos Honka eurosarjas kaks korda ka Eesti klubidega kokku viinud. 2007. aastal alistati Intertoto sarjas TVMK pärast kodus tehtud 0:0 viiki Tallinnas 4:2, järgmises ringis tuli aga võõrsil löödud väravate reegli tõttu tunnistada AaB Aalborgi paremust. Hooajal 2011-12 kohtus Honka Euroopa liiga esimeses kvalifikatsiooniringis Nõmme Kaljuga. Avamäng Soomes lõppes 0:0 viigiga, kuid korduskohtumises oli Honka 2:0 parem. Järgmises ringis jäädi aga kokkuvõttes 0:3 alla Rootsi klubile BK Häcken.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles