Teppan ja Aganits pääsesid unistuste liigasse

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Renee Teppan Tartu Bigbanki särgis.
Renee Teppan Tartu Bigbanki särgis. Foto: Margus Ansu

Eelmisel hooajal Tartu Bigbanki Eesti võrkpallimeistriks aidanud diagonaalründaja Renee Teppan ning Saksamaal TV Bühlis pallinud tempomees Andri Aganits hakkavad uuel hooajal mängima Itaalia kõrgliigas Altotevere meeskonnas.

20-aastastele Eesti koondislastele leidis uue töökoha itaallasest agent Leonardo Caponi.

«Mulle tegid nad pakkumise juba Eesti meistrivõistluste finaalseeria ajal ja sealtmaalt suhtlesime. Kuigi lõpuks venis lepinguni jõudmine mitu kuud, siis saan nüüd kergendunult hingata. Itaalia liiga on lapsepõlve unistus ja mõistagi on väga hea meel. Algul ei suutnud uskuda, et see saigi teoks,» sõnas Teppan.

Põhja-Itaalias San Giustino linnas asuv Altotevere sai eelmisel hooajal Serie As 12 meeskonna seas põhihooajal 7. koha, play-offis kaotati veerandfinaalis Copra Elior Piacenzale.

Mitmed põhimehed ja senine peatreener on klubist lahkunud ja komplekteerimine pooleli. «Üheks argumendiks sinna minekul oli minu jaoks peatreener Andrea Radic, kes tegi just seal klubis paljudest mängumehed, kes nüüd lahkuvad. Nüüd vahetas ta ise samuti klubi, ent ka uus juhendaja on kogenud ja tasemel,» sõnas Teppan.

Diagonaalründaja peab mänguaja eest konkureerima 32-aastase kogenud serblase Goran Mariciga. «Ta on suure osa karjäärist Itaalias mänginud ja kerge mul olema ei saa. Aga olen harjunud oma koha eest kogenud meestega võitlema,» vihjas Teppan Tartule, kus eelmisel hooajal tuli konkureerida Argo Meresaarega ja üle-eelmisel Eivo Žuravljoviga.

Kogu maikuuse aja Eesti koondises pidi Teppan läbi ajama valutava küünarliigesega. Nüüd on asi parem ja jõusaalis möllab Teppan kõvasti. «Magnetresonantsuuring näitas, et liigeses on veidi vett, sain tabletikuuri ja loodan, et saab päris korda. Jõusaalis see ei sega, saan korralikult teha. Üritan võimalikult hästi ja tugevalt trenni teha, et end hooajaks füüsiliselt võimsamaks saada,» sõnas ta.

Andri Aganitsa sõnul on Itaalia liiga võrreldes Saksamaaga samm edasi. «Itaalia on ikka tõeline tippliiga. Uurisin ka Altotevere tausta ja tegu on igas mõttes väga professionaalse klubiga. Mind värvati sinna põhikoosseisumeheks ja olen valikuga rahul,» rääkis Aganits, kes ka eelmisel hooajal sai Saksamaal ühes meeskonnas pallida koondisekaaslasega, sest Bühlis mängis ka Martti Juhkami. «Kuidagi on nii läinud jah,» sõnas Aganits. «Ta vist ei julge üksinda minna,» kommenteeris Teppan naerdes.

Ka Aganitsal on tervisega mõningaid probleeme, ta käis ninaoperatsioonil ja taastub külmetushaigusest. «Midagi hullu pole ja kõik saab korda,» ütles temporündaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles