Pärnu külje all toimub selle hooaja suurim motoringraja võistlus

Priscilla Õmblus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Superbike klassi sõit avaetapil auto24ringil.
Superbike klassi sõit avaetapil auto24ringil. Foto: Rauno Kais

Eeloleval nädalavahetusel sõidetakse Pärnu külje all asuval auto24 ringil nii Eesti kui Soome motoringraja meistrivõistluste etapp, kus rajale lähevad kõik Baltikumi ja Soome parimad sportlased üheteistkümnes masinaklassis.

Kuna tegemist on eelkõige Soome meistrivõistluste etapiga, mille raames jagatakse ka Eesti meistrivõistluste punkte, siis toimub võistlus meie põhjanaabrite formaadi järgi, kus laupäeval sõidetakse lühikesed sprindisõidud ja pühapäeval põhisõidud.

Eesti meistrivõistluste punkte saab mõlemal päeval, aga etapi tulemused arvutatakse kokku mõlema päeva punktidest, kus võrdsete punktide puhul on määravam teise päeva tulemus.

Eesti meistrivõistluste arvestuses osalevad sarnaselt eelmistele aastatele masinaklassid Superbike, SuperStock 600 ja külgvankrid. Eesti karikavõistlused toimuvad klassidele Rookie 1000, Rookie 600 ja C-klass. Sellel võistlusel kannavad Rookie klassid Soomes kasutatavat tähistust "B". C-klassi sõitjad osalevad soomlaste YCC masinaklassi sõidus, mis toimub ainult laupäeval.

Superbike klassis jätkub põnev lahing esikohale avaetapil esimeseks tulnud soomlase Sami Penna ning eelmise aasta Eesti meistri Hanno Veldi ja toona SuperStock 600 tiitli võitnud Martin Pärtelpoja vahel.

Külgvankritel osalevad kõik Soome tipud ja mullu nii Eesti kui Soome meistrivõistlused võitnud Eero Pärm, kelle uueks korvimeheks on tänavu Mairon Meius.

Classic masinaklassides lähevad eestlastest soomlastega rinda pistma sellised motolegendid nagu Mati Reinup klassis Classic ning Peeter Koval ja Urmo Kadakas klassis Classic Formula. Reinup osaleb legendaarsete võidusõidutsiklite sõidus Vihur Yamaha 250cc, Koval Vihur Rotax 125cc ja Kadakas Vihur Junior ZC 250cc tsikliga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles