Anett Kontaveit krooniti kolmandat korda Eesti meistriks

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: Toomas Tatar / Postimees

Anett Kontaveit võitis täna ennelõunal peetud Eesti tennisemeistrivõistluste naiste üksikmängu finaalis Eva Paalma 6:1, 6:2 ja teenis üksikmängus oma kolmanda tiitli (varem 2009 ja 2010).

Finaalis oli Kontaveit umbes pooltes geimides selgelt üle, teine pool geime olid tasavägised ning kolm neist õnnestus Paalmal võita. Parim šanss tekkis Paalmal teises setis seisul 2:4, kui ta juhtis ka järgmises geimis, aga ei suutnud edu hoida, kirjutab tennis.ee.

«Üritasin võita kõiki geime, aga Eva mängis hästi,» ütles Kontaveit, kes aga ei tundnud, et oleks pidanud end kodus tõestama veel võimsama ülekaaluga. «Võit on võit, ega selles mõttes midagi kripeldama jää. Meistrivõistlused täitsid eesmärgi, et sain vajaliku hulga mäng liival harjutada. Olin liiga harjunud muruväljakute tennisega, kus punktid on lühikesed ja head ründelöögid toovad kohe edu. Finaaliski olin paar korda üllatunud, et näe, pall ei jäänudki maha, kuid sellist teadmist ongi vaja liivatennisega harjunmiseks.»

Kohe jätkab Kontaveit mängimist Bukaresti ja seejärel Bastadi (Rootsi) WTA turniiridel. Poole aasta jooksul on Kontaveit edetabelis jõudsalt ülespoole sammunud, kuid erilist hüpet pole tulnud. «Ütlesin hooaja algul, et kui aasta lõpuks olen edetabelis 120. kohal, siis on eesmärk täidetud. Praegu tundub, et olengi sinnapoole teel. Muidugi, kui mingi turniir õnnestub võita, tuleks suurem hüpe,» sõnas Kontaveit.

Paalma sõnul oli finaalis põnevat mängu rohkem kui numbrid näitavad. «Kuid päris rahul pole ma kunagi, alati tahaks rohkemat. Võimalusi oli, kuid otsustavaid punkte mängis Anett paremini. Eks ta sellega näitaski, milline on meie tasemevahe,» ütles Paalma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles