Valitsevat Euroopa meistrit ootab ees ajaloo tähtsaim kohtumine

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hispaania koondise väravavaht Iker Casillas (paremal) ja kaitsja Carles Puyol.
Hispaania koondise väravavaht Iker Casillas (paremal) ja kaitsja Carles Puyol. Foto: AFP/SCANPIX

Kuna Hispaania jalgpallikoondis pole kunagi maailmameistrivõistluste finaali jõudnud, tunnistavad kõik selle liikmed, et tänane poolfinaal Saksamaa vastu on nende ajaloo tähtsaim kohtumine.


«Me pole siia turniirile tulnud neljandana lõpetama. Võitleme sakslastega finaalipääsu eest ja mõtleme ainult sellest. Teame, et kohtumine Saksamaaga on Hispaania jalgpalliajaloo tähtsaim. Tähtsam ka 2008. aasta Euroopa meistrivõistluste finaalist (Hispaania alistas Saksamaa 1:0 – toim),» kinnitas üheks maailma paremaks väravavahiks peetav hispaanlane Iker Casillas.

«Oleme juba teinud ajalugu (Hispaania pole kunagi MMil poolfinaali jõudnud. 1950. aastal saadi küll 4. koht, kuid siis mängiti kohad välja grupitabelis süsteemis – toim), kuid ei saa sellega rahule jääda, kuna peame jõudma finaali. Meil on selle saavutamiseks suurepärane generatsioon,» lisas Hispaania mängujuht Xavi.

Härjavõitlejate maa meestel on oma ambitsioonideks küllaga alust, kuna turniiri alustati koos Brasiiliaga selgete favoriitidena. Seni pole aga turniiril suudetud kõige veenvamat mängu näidata. Kui kaks aastat tagasi EMil löödi kuue mänguga 12 väravat, siis praegu on viies kohtumises vastaseid kostitatud vaid kuue tabamusega, millest viie puhul on autoriks märgitud David Villa. Hispaania kahjuks räägibki see, et liiga tihti on neid päästnud Villa. «Väga oluline on kiire värav lüüa ja me peame Villa suurepärase vormi ära kasutama,» sõnas Xavi.

Kui turniiri eel oleks keegi ennustanud, et vastamisi lähevad Saksamaa ja Hispaania, pakkunuks vähesed sakslaste triumfi. MMi käik on aga näidanud, et noorest Saksamaa koondisest on kujunenud kardetuim vastane. Seetõttu on ka hispaanlased püüdnud favoriidikoormat vaikselt kolmekordsete maailmameistrite kraesse veeretada.

«Usun, et nad on MMi parim meeskond. Kui Argentina ja Inglismaa võrku suudetakse lüüa neli palli (Saksamaa alistas kaheksandikfinaalis 4:1 Inglismaa ja veerandfinaalis 4:0 Argentina – toim), peab neis midagi erilist olema,» tunnistas Casillas, kes tõi esile ka sakslaste viimased esinemised MMil. «Lisaks jõudsid nad 2002. aastal finaali ja 2006. aastal poolfinaali. See näitab nende tugevust.»

Peale Casillase on ka näiteks keskkaitsja Gerard Pique lahkelt just Saksamaad soosikuks nimetanud. Sakslased peavad aga hoiduma liigsest enesekindlusest, mis näiteks nende veerandfinaalivastasele Argentinale ja selle peatreenerile Diego Maradonale saatuslikuks võis saada.

Saksamaa väravavaht Manuel Neuer igatahes teatas, et nad kavatsevad hispaanlastele koha kätte näidata.

«Peame neile näitama, kes on väljakul boss. Kui see välja tuleb, on pool võitu juba käes,» kinnitas Neuer.

Üheks turniiri paremaks mängijaks peetav Bastian Schweinsteiger aga tunnustas Hispaaniat, kes on tema meelest maailma parim meeskond.

«Minu silmis on nad praegusel hetkel parimad, kuid ka neil on oma nõrkused, mille peame ära kasutama. Oleme senisel turniiril alistanud Inglismaa ja Argentina ning kui kõik meie meestest annavad endast sada protsenti, suudame alistada ka Hispaania,» arvas Schweinsteiger.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles