Tartus selgusid Eesti meistrid BMX rattakrossis

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti meistrivõistlused BMX rattakrossis.
Eesti meistrivõistlused BMX rattakrossis. Foto: Eesti Jalgratturite Liit

Nädalavahetusel selgitati Tartu BMX välirajal tugevalt populaarsust võitva BMX rattakrossi Eesti meistrid.

Ilus suveilm oli Tartusse meelitanud hulgaliselt sõitjaid ja kaasaelajaid nii Eestist, kui Lätist. Laupäeval sõideti ka Estonian Open karikasarja II etapp, mis oli siiski alles eelmänguks tõelisele lahingule, mis pühapäeval Tartus aset leidis, vahendas Rattaprofid.ee.

Võistluspäev oli täis rõõmsaid hõikeid, kuid oli ka traagikat. Ehk kõige traagilisem vahejuhtum juhtus just kõige kiireimas ja oodatuimas finaalsõidus, poiste B15- 16 vanuseklassis, kus toimus ränk kukkumine ja Eesti kiireim krossirattur Ardo Oks ei suutnud konkurendile otsasõitu vältida ning sai ränga kukkumise osaliseks. Sõidu ta siiski lõpetas, kuid saadeti arstide poolt  peale võistlust kodusele ravile. Samas kukkumises osales veel teinegi selle sõidu favoriit Siim Lepik. Õnneks tema vigastused olid kergemad ja ta saab rattahooaega jätkata.

Eesti Meistrivõistlustel said esimesena stardiõiguse kõige vanemad ratturid Cruiser ratastel. Eelsõitudes lasi Veiko Tammiste konkurentidel särada ja leppis ise tagasihoidlike kohtadega, finaalis näitas aga oma tõelist sisu ja Eesti Meistritiitel tuli korraliku edumaaga. Teisena lõpetas finaali Ingus Saulitis Marupe rattaklubist ja kolmas, ühtlasi Eesti Meistrivõistluste hõbe oli Viljar Teppo Freedowni rattaklubist ning pronksmedal kuulus tema võistkonnakaaslane Raido Žirnale.

Meeste Eliit klassis tuli ainsana Eesti ratturitest välja Greg Hallop Viljandi Rattaklubist, kahjuks konkurentsi puudumise tõttu selles vanuseklassis Eesti Meistritiitlit välja ei antudki.

Järgmine rahvusvaheline BMX krossivõistlus Tartus toimub 09.- 10. augustil, kui on kavas Eesti karikasarja Estonian Open finaaletapp ja Balti karikavõistlused BMX krossis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles