Keity Meier sai triali EM-etapil kõrge kuuenda koha

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keity Meier Poola etapil.
Keity Meier Poola etapil. Foto: Ilmar Kald

Poolas Kreszowices sõideti käesoleva aasta naiste triali Euroopa meistrivõistluste teine etapp, kus 19-aastane Keity Meier näitas head sõitu, mille tulemusena tõusis punktitabelis mitu kohta.

Poola võistlus oli laupäeval esikümnes väga tihe ja punktivahed väga väikesed. Päeva võitis lõpuks sakslanna Theresa Bauml (Ossa) 3 punktiga kaasmaalanna Ina Wilde (Gas Gas) ees, kolmandaks tulnud itaallanna Sara Trentini (Ossa) jäi Wildest omakorda maha 4 punktiga.  Keity Meieri (Sherco) võistlus kulges võrreldes avaetapiga, kus ta sai 12. koha, tunduvalt paremini ja eestlanna lõpetas etapi seitsmendal kohal.

Pühapäeval oli jälle parim Bauml Wilde ja esimesel päeval kuuenda koha saanud kaasmaalanna Bianca Huberi (Gas Gas) ees. Meier näitas veelgi paremat sõitu ja sai kuuenda koha.

Euroopa meistrivõistlustel jagavad nüüd liidrikohta Wilde ja Bauml, kellel on koos 270 punkti. Teisel päeval viies olnud Trentini (210 p) langes kolmandaks. Meier tegi korraliku tõusu ja asub nüüd 117 punktiga kuuendal kohal.

«Poola võistlused õnnestusid sajaprotsendiliselt. Enamaks oleks olnud vaja mōmõne kõvema sõitja täielikku põrumist, mis teisel päeval peaaegu et isegi oli juhtumas Sara Trentiniga. Üks kõvemaid sõitjaid, kes sel aastal vahetas rattamarki, pole ilmselt uue tsikliga päris kohanenud, jäi viiendaks Keity ette,» rääkis Meieri tiimi asjaajaja Ilmar Kald. «Keity ise oli super! Arvestades, et ta lõpetas paar nädalat tagasi Tapa gümnaasiumi, suurem osa võistluste eelsest ajast läks eksamiteks õppimisele ja treeningud olid pigem teisejärgulised, siis oli see kogu tiimile väga heaks üllatuseks ja Keityle endale kõvaks motivatsiooniks.

Meie Team Sherco Estonia on ilmselt üks vähestest tiimidest, kellel puudub tehase või maaletooja toetus sel määral, kui seda saavad lubada paljud Keity konkurendid. Seda enam on igal eurol meie eelarves suur kaal ja see näitab, et ka väikeste vahenditega saab teha suuri tegusid. Müts maha tiimi minder’i ja mehaaniku Jaak Burgi ees, kelle abita me selliseid tegusid ei teeks. Pärast võistlust panime Jaagu rongile ja saatsime tänutäheks Prahasse Metallicat kuulama. Suur-suur tänu kõigile, kes meid sel hooajal on toetanud,» sõnas Kald.

«Hooaja alguses Itaalias saadud 12. koht polnud just see, mida ma ise ja kõik teised ootasid ning ausalt öeldes oli see suhteliselt kesine, kuna ma teadsin, et olen paremaks suuteline. Aga eks igal ühel meist ole tõususid ja mõõnasid. Nüüd Poolas valmistas suurt rõõmu see, et tegin ära tüdrukutele, kellele Itaalias alla jäin ning tunne on hea ja motivatsioon aina kasvab. Euroopa meistrivõistlustel on jäänud sõita veel üks etapp ja selleks ajaks saab vormi aina paremaks ajada. Poola tulemus näitab, et on võimalik head sõitu teha,» võttis oma eduka Poola etapi kokku Meier, kelle järgmine start toimub 20. juulil toimuval Balti meistrivõistluste etapil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles