Matthäus: Ballack peaks koondisekarjääri lõpetama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Ballack oli vigastuse tõttu tänavusel MM-finaalturniiril pealtvaataja rollis.
Michael Ballack oli vigastuse tõttu tänavusel MM-finaalturniiril pealtvaataja rollis. Foto: SCANPIX

Legendaarse Saksamaa jalgpalluri Lothar Matthäusi arvates peaks kauaaegne Saksamaa koondise kapten Michael Ballack mõtlema koondisekarjääri lõpetamisele, kuna meeskond näitas käimasoleval MMil ilma temata palju paremat mängu.

Ballack sai kõigest mõned nädalad enne MM-finaalturniiri algust vigastada ega saanud seetõttu Lõuna-Aafrika Vabariigis platsile tulla, vahendab ESPN.

Ballacki kohta täitsid Bastian Schweinsteiger ja Sami Khedira, kaptenipaela kandis Philipp Lahm. Matthäus usub, et Ballackil pole enam koondises kohta.

«Saksamaa mängis ilma Ballackita paremini ja nad olid edukamad. Teised mängijad võtsid juhtohjad enda kätte ja meeskonnas on nüüd uus hierarhia,» sõnas Matthäus. «Mõistan Ballacki soovi naasta, aga ta peaks tõsiselt loobumisele mõtlema. See näitaks, et ta mõistab, et meeskond on tematagi piisavalt tugev.»

Matthäusi arvates aitas Ballacki kõrvalejäämine koondise noorematel mängijatel kõvasti areneda ning just seetõttu suudetigi poolfinaali jõuda. «Ma ei mõtle seda halvas mõttes, aga kahtlemata hoidis Ballack tagasi nii mõndagi mängijat, kes on nüüd otsekui õide puhkenud,» arutles Matthäus.

Saksamaa kaotas eile poolfinaalis Hispaaniale 0:1 ning kohtub nüüd laupäeval kolmanda koha mängus Uruguayga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles