Javier Mascheranot peetakse MMi söödumasinaks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Javier Mascherano
Javier Mascherano Foto: SCANPIX

Argentina koondise keskväljakumängijat Javier Mascherano on sellel MMil sõna otseses mõttes söödumasinaks olnud.

Rahvusvaheline jalgpalliliit (FIFA) on teinud statistikat Brasiilia MMil antud söötude kohta, edastab iltasanomat.fi.

Jalgpalliklubi FC Barcelona keskväljakumängijat Javier Mascheranot peetakse niiöelda töömesilaseks, kes palliga ei trikita.  

29-aastane Mascherano näitas poolfinaalis Hollandi vastu, mida ta suudab, olles alati õigel ajal õiges kohas. Ta katkestas paaril korral Hollandi superstaari Arjen Robbeni väravaplaanid.

Mascherano üllatas nüüdsel MMil ka rünnaku suunajana.

Kogenud argentiinlane on tähtis lüli kaitse ja Lionel Messi juhitava rünnaku vahel. Just see selgitab, miks Mascherano on MMi kõige resultatiivsem söötude andja.

Mascherano on oma meeskonnakaaslastele andnud turniiri jooksul söötusid 522 korda ning 87 protsenti söötudest on õnnestunud.

Teisel kohal söötude resultatiivsuse poolest on Saksamaa kaitsja Philipp Lahm, kes on andnud 529 söötu , millest 85 protsenti on õnnestunud.

Müncheni Bayerni mängija Lahm paigutati MMi alguses keskväljakule, kuid hiljem viidi ta üle paremääreks.

Kolmas resultatiivne söötja on Saksa koondise poolkaitsja Toni Kroos, kes saatis poolfinaalis Brasiilia väravasse palli kahel korral.

Kroon on andnud söötusid 443 korral. Real Madridi mängija söötude õnnestumisprotsent on 85.

Neli aastat tagasi Lõuna-Aafrika Vabariigis toimunud MMil oli kõige resultatiivsem söötude andja Hispaania koondise keskväljakumootor Xavi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles