Kuulus kaheksajalg ennustab ka MM-tiitli võitja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oraakel kaheksajalg Paul
Oraakel kaheksajalg Paul Foto: SCANPIX

Viimastel päevadel maailmas sensatsiooni tekitav Saksamaal Oberhauseni okeanaariumis elutsev kaheksajalg Paul on küll siiani ennustanud vaid Saksamaa koondise tulemusi jalgpalli MM-finaalturniiril, aga nüüd plaanitakse lasta Paulil ka MM-tiitli võitja ennustada.

Paul ennustas õigesti kõigi kuue Saksamaa mängu tulemused, nende hulgas ka eilse poolfinaalikaotuse Hispaaniale, vahendab The Telegraph.

Just selle sama ennustuse pärast on Saksamaa fännid maruvihased ning väidetavalt on kaheksajalale lausa tapmisähvardusi tehtud.

Okeanaariumi töötajate sõnul lastakse Paulil esmalt ennustada laupäevase kolmanda koha mängu tulemus, teatavasti lähevad vastamisi Saksamaa ja Uruguay.

Ennustamine käib samal viisil nagu kõik eelnevad – Pauli ette asetatakse kaks toiduga akvaariumit, millele on mängivate riikide lipud kleebitud ning võitjaks peaks olema see riik, kelle lipuga anumast Paul esimesena toidu valib.

Pärast kolmanda koha mängu ennustamist asetatakse Pauli ette ka Hispaania ja Hollandi lippudega akvaariumid, aga okeanaariumi töötajate sõnul toimub finaali tulemuse ennustamine vaid siis, kui Paul liiga väsinud ei ole. «Me ei taha teda liigselt koormata,» selgitas okeanaariumi esindaja.

Internetis levis juba ka foto, mille kohaselt valis Paul võitjaks Hollandi ja seetõttu tegid tulpidemaa väljaanded ka sellekohase uudise, ent De Telegraafi ajakirjanikud helistasid Oberhauseni okeanaariumisse, kust said teada, et foto näol on tegemist võltsinguga.

Paul peaks oma ennustused tegema homme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles