Juunioride koondis alustab EM-valiksarja mänguga Itaalia vastu

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võrkpall
Võrkpall Foto: SCANPIX

Eesti juunioride (sündinud 1995 ja hiljem) võrkpallikoondis alustab täna Itaalias Montesilvanos peetavat Euroopa meistrivõistluste valiksarja kolmandat ringi. Eesti kuulub H-alagruppi, kus vastasteks on Itaalia, Hispaania ja Saksamaa. Tänases avamängus minnakse eesti aja järgi kell 19:30 vastamisi Itaaliaga.

Meeskonna peatreener Raul Reiter ütles portaalile volley.ee, et ootused on kõrged: «Proovime ikka edasi saada. Alagrupp on kõva, aga kaotame ei lähe kellelegi.»

EM-valiksarja kolmandas ringis mängitakse kahes alagrupis ning finaalturniirile pääsevad mõlema alagrupi võitjad ja parim teise koha saavutanud meeskond. Eestlaste homne vastane on Hispaania ja pühapäeval kohtutakse Saksamaaga. Teise kolmanda ringi alagruppi kuuluvad Serbia, Belgia, Kreeka ja Soome.

Itaallaste kohta on Eesti treeneritel olemas videomaterjal neljast mängust - kaks EM-valiksarja teise ringi kohtumist ja hiljutised sõprusmängud Slovakkia noortega. «Kõik algab meie servist ja vastuvõtust. Kui saame need elemendid toimima, suudame itaallastega mängida küll,» sõnas Reiter avakohtumise eel.

Eesti meeskond jõudis Montesilvasse eile, kuid kohalejõudmine viibis 11 tundi ja reis kestis seega peaagu ööpäeva. Varahommikune lend Tallinnast Helsingisse tühistati lennuki mootoririkke tõttu ning uus lend viis meeskonna põhjanaabrite pealinna kolm tundi hiljem. Selleks ajaks oli Helsingi-Rooma lennuk ammu ära sõitnud ning reisi jätkati õhtul, kui läbi Brüsseli jõuti Rooma ja sealt bussiga Montesilvasse. Meeskond jõudis pika reisi lõpuks südaöö paiku sihtkohta, seega kaotati ka võimalus mängueelse päeva treeninguks. «Eilne päev pani kogu meeskonna proovile, kuid nagu öeldakse - mis ei tapa, teeb tugevamaks,» ütles Reiter kurnava reisi kohta.

Eesti meeskond pääses EM-valiksarja kolmandasse ringi tänu aprilli lõpus Tallinnas toimunud II ringi turniiri teise koha saavutamisega. Tallinnas kaotati kindlalt tugevale Venemaale, kuid edestati Iisraeli ja Läti meeskondi.

Eesti meeskonna koosseis EM-valikturniiril:
Sidemängijad: Martti Keel ja Robert Viiber;
Nurgaründajad: Taavi Arula, Karli Allik, Stefan Kaibald ja Kevin Saar;
Diagonaalründajad: Oliver Orav ja Markus Uuskari;
Temporündajad: Lauri Aksalu, Ragnar Kalde ja Joonas Popman;
Libero: Johan Vahter

 
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles