Lauri Sild sai lühiraja MMil kõrge kuuenda koha

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauri Sild.
Lauri Sild. Foto: Erik Borg

Itaalias, Campomulos jagati välja tänavuse orienteerumise MMi viimased individuaalmedalid. Lühirajal, orienteerumistehniliselt kõige keerulisemal distantsil tegi suurepärase soorituse kuuenda koha saanud Lauri Sild.

5,9 km pikkusel, 290 tõusumeetriga rajal püsis tema tulemus finišis kaua aega parimana enne kui stardiprotokolli lõpus tugevaimate grupis startinutest 5 meest temast parema ajaga finišeerisid. Kõige paremat aega näitas küll 12-kordne maailmameister prantslane Thierry Gueorgiou, kuid tema tulemus tühistati kuna ta oli võistlustuhinas õnnetul kombel ühe kontrollpunkti vahele jätnud.

Nii sai oma kahele varasemale kullale lisaks kolmanda norralane Olav Lundanes, hõbeda šveitslane Fabian Hertner ning pronksi ukrainlane Oleksandr Kratov. Medalist jäi Lauri Sillal seekord puudu 1.53. Tema enese hinnnagul tuli kaotus osalt pisivigadest, kuid suuremas osas jooksukiiruse vahest järskudel kivistel tõusudel.

Meeste esikuuik:

1. Olav Lundanes (Norra) 38:12

2. Fabian Hertner (Šveits) 38:30

3. Oleksandr Kratov (Ukraina) 38:46

4. Baptiste Rollier (Šveits) 39:45

5. Andreas Kyburz (Šveits) 40:05

6. Lauri Sild (Eesti) 40:39

Timo Sild, kelle vormihari on jäänud MMi eelsesse aega, tegi tehniliselt ebaõnnestunud jooksu, mis päädis 47. kohaga, kaotust võitjale kogunes 10.30.

Naiste 4,9 km pikkusel rajal tuli teist korda maailmameistriks 2011. aastal tavarajal võitnud Annika Billstam Rootsist. Talle järgnesid taanlanna Ida Bobach ja rootslanna Tove Alexandersson. Eestlannad Evely Kaasiku ja Liis Johanson tegid korralikud sooritused, saades vastavalt 29. ja 34. koha, kuid mõlemad nentisid, et tulemusse jäi mitme minuti jagu parandamisruumi.

Laupäeval joostakse viimase alana teatejooksud, naised alustavad eesti aja järgi kell 14 ja mehed kell 16.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles