Tartu Mill Triathloni võit läks Läti sportlasele

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Triatlon, ujumine.
Triatlon, ujumine. Foto: Marko Saarm / Sakala

Laupäeval toimus juba kolmandat aastat järjest Tartu kesklinnas Baltimaade suurim linnatriatlon, Tartu Mill Triathlon, kus edu saatis seekord lätlast Andrei Dmitijevsit ja valgevenelannat Krystina Rulkevišit. Ühtlasi oli laupäevase võistluse näol tegemist ka Eesti Karikavõistluste viienda etapiga, kus maksimumpunktid korjas võistluse üldarvestuses kolmandana lõpetanud Harri Sokk.

Dmitrijevs läbis Emajões pärivoolu kulgenud 1,5 km ujumisdistantsi ajaga 14:57, mis andis talle rattarajale siirdudes 11. koha. Siit edasi hakkas Läti mees aga kindlalt ettepoole tõusma, millele aitas oluliselt kaasa ka päeva paremuselt neljas rattaaeg. 

 

Enda trumpalal, jooksus, oli Dmitrijevs juba täielikult omas sõiduvees, läbides 10 km pikkuse jooksudistantsi konkurentsitult parima ajaga 35:55. Sellest ka piisas, et kindlustada endale Baltimaade suurima linnatriatloni esikoht lõppajaga 1:59:04.

 

Kulus pea kaks minutit, enne kui teisena ületas lõpujoone venelane Andrei Lõjatskij. Kolmandana jõudis finišisse seekord parima eestlasena lõpetanud Harri Sokk, kel kulus võistlusdistantsi läbimiseks aega 2:01:12. Et tänavuse Tartu Mill Triathloni näol oli tegemist ühtlasi ka Eesti Karikavõistluste järjekordse etapiga, tähendas see Sokule sarja üldseisu silmas pidades olulist punktilisa.

 

Naiste arvestuses pidasid huvitava lahingu valgevenelanna Krystina Rulkeviš ja eestlanna Liisa Kull. Ujumisetapil pooleteise minutilise vahe sisse ujunud Rulkeviš loovutas küll rattarajal liidripositsiooni Eesti neiule, kuid näitas jällegi sedavõrd võimsamat minekut  jooksuetapil, pannes võistluse üldkokkuvõttes oma paremuse Liisa ees siiski kindlalt maksma. Rulkeviši võiduajaks märgiti protokolli 2:20:16. Kull oli 2:23:16 teine ning võitja kaasmaalanna Tatsiana Vusava 2:27:42 kolmas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles