Sõmerpalus tehakse Baltikumi motoajalugu

Priscilla Õmblus
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Superfinaali ja Elektritsiklite karikad.
Superfinaali ja Elektritsiklite karikad. Foto: Aivar Leok

16. juulil sõidetakse Võrumaal Sõmerpalus seitsmendat korda rahvusvaheline staadionikross Väino Leoki karikale, kus osalevad eelmistele aastatele sarnaselt nimekad sõitjad nii Eestist kui välismaalt. Esmakordselt Baltikumis toimub Sõmerpalus ka eraldi võidusõit elektrilistele krossitsiklitele.

Esimest korda starditi Eestis elektrilisel krossitsiklil selle aasta juuni alguses toimunud Tridens Eesti motokrossi meistrivõistluste etapil Karksi-Nuias, kus KTM Freeride E elektritsiklil võistelnud Aivar Moks mõlemad sõidud kenasti lõpetas. Sellest sai indu Sõmerpalu staadioni eestvedaja Aivar Leok ning tänavusel aastal saab Sõmerpalus näha omavahel mõõtu võtmas ka elektrilisi krossitsikleid.

Võistlusklassidest lähevad Sõmerpalus rajale MX1 Inter, MX2, 125 cc jun, Open, Naiste Open, Mini MX ja Mini MX Hobby, Retro ja Säärud.

Oma osalemisest on tänaseks teada andnud lisaks Tanel Leokile ka tema meeskonnakaaslane itaallane Davide Guarneri. Lisaks asuvad võistlustulle väga palju kiireid Läti sõitjaid eesostas MM-il tegusid tegeva Matiss Karroga, soomlane Harri Kullas, Inglismaal võistlevad Gert Krestinov ja Priit Rätsep, enamus Eesti kohalikest tippudest ning sõitjad Hollandist ja Belgiast.

Võistluse üks peamisi meelelahutusi on ka tänavu enne superfinaali sõidetav Säärude sõit, kus peamine rõhk on pigem atraktiivsel sõidukostüümil, kui võidukihutamisel. Eelmisel aastal osales selles klassis 82 "sääreväristajat" ja tänavu on oodata vähemasti sama arvu osalejaid.

Teine show-võistlus on eelmisel aastal esmakordselt Sõmerpalus sõidetud endurokross spetsiaalselt selleks sõiduks takistustest loodud rajal, mille toona võitis Väino Leoki lapselaps ja Aivar Leoki poeg Aigar oma venna Martini ja Toomas Triisa ees.

Kindlasti lisab elevust võistlusele ka Retro klassi sõit, kus eilse päeva krossitehnikaga võistlevad legendaarsed Eesti krossisõitjad läbi aegade. Mullu võitis selle sõidu Andres Krestinov, teine oli Tiit Vare ja kolmas Indrek Krestinov. Retro 50+ klassis sai võidu Aadu Sikk, edestades Mart Mägarit ja Ülo Raudseppa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles