Valutav selg ei lase Palmaril rikkas Taani klubis jätkata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaupo Palmar
Kaupo Palmar Foto: Pm

Ainsa Eesti käsipallurina Saksamaa Bundesligas leiba teeninud Kaupo Palmar aitas ambitsioonikal Taani klubil Albertslund Glostrup Handball tõusta meistriliigasse, kuid uuel hooajal eestlast seal suure tõenäosusega mängimas ei näe.


«Elasin hooaja sees Rootsis Ystadis ja sõitsin kolm-neli korda nädalas treeningule autoga,» lausus oktoobris 35-aastaseks saav Palmar, kellele on viimastel aastatel valu teinud selg. «Ma poleks suuremale koormusele vastu pidanud. Meil oli niivõrd hea meeskond, et võitsime esiliiga kindla ülekaaluga hoolimata sellest, et osalesin pooltel mängudel.»

Kahe aastaga teisest liigast kõrgemasse seltskonda kerkinud AG on üks jõukamaid, kui mitte rikkaim Taani käsipalliklubi, kelle suur­sponsoriks on miljonär Jesper Nielsen. Pole võimatu, kui usinalt koosseisu tugevdav Kopenhaagenis baseeruv meeskond võidab tuleval hooajal medali ja tuleb 2012. aastal riigi meistriks.

«Võtan asja rahulikult. Kui selg lubab, üritan üks-kaks aastat veel mängida. Suvi annab vastuse, kas minust on asja. Ükspäev läksin jooksma, kuid ei saanud higigi lahti, sest selga lõi valu. Kõige ekstreemsematel juhtudel ei saa ma ise riideidki seljast võtta,» kirjeldas 198 cm pikkune Palmar.

Lõuna-Rootsis Ystadi väikelinnas elav Palmar kinnitas, et ei soovi perega mujale kolida. Võimalik, et järgmisel hooajal saab Palmarit mängimas näha Rootsi esiliiga meeskonnas IFK Ystad, kust ta 2004. aastal Saksamaale SG Flensburg-Handewitti siirdus.

Saksamaa 2. Bundesliga meeskonda EHV Aue siirdunud Janar Mägi teeb uue tööandja juures debüüdi järgmisel nädalal Hongkongis peetaval rahvusvahelisel turniiril, kus vastasteks Hiina, Jaapani ja Lõuna-Korea koondis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles