Valga kutsub tuttava lätlase peatreeneriks

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti korvpallitreener Varis Kruminš
Läti korvpallitreener Varis Kruminš Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga korvpalliklubi uueks peatreeneriks saab lätlane Varis Kruminš. 53-aastane mees pole piirilinna meeskonna jaoks tundmatu suurus – kolm hooaega tagasi juhendas ta Valga meeskonda alates detsembrist. Viimased kaks aastat on Kruminš töötanud Läti meistriliiga meeskonna Valmiera peatreenerina.

Valga klubi juhi Antti Vasara sõnul allkirjastatakse leping lähiajal, kuid esialgne suusõnaline kokkulepe on juba sõlmitud. Suure tõenäosusega liituvad meeskonnaga ka mõned Läti päritolu mängijad ning lisaks kodusele meistriliigale osaletakse ka Balti liigas.

«Praeguses olukorras on odavam palgata lätlasi kui eestlasi,» nentis Vasar, kelle sõnul võib uuel hooajal kuuluda meeskonda vähemalt kolm või neli lõunanaabrit. Mängijate nimedest ei soovinud ta aga veel rääkida. «Eestlastest soovime säilitada möödunudki hooajal meil mänginud mehed,» lisas Vasar. Koduse meistriliiga eelviimase kohaga leppinud meeskonnas moodustasid eestlastest tuumiku Viljar Veski, Kristjan Evart ja Robert Peterson.  

Eesti klubikorvpallis toimuva kohta liiguvad uudised väga visalt. Kodused suurklubid Kalev/Cramo ja Tartu Rock peavad palluritega usinasti läbirääkimisi, kuid lepingutest veel rääkida ei saa.  

Mulluse pronksimeeskonna Rakvere Tarva peatreener Andres Sõber on korduvalt rõhutanud, et võtab suvel asju rahulikumalt ning uueks hooajaks püüab ta komplekteerida noorema ja särtsakama meeskonna. Uutest meestest on esialgu kuulda vaid seni Tallinna Kalevis mänginud Mario Paiste liitumisest.

Tallinna Kalevi peatreener ja juht Kalle Klandorf tegutseb aga juba tuttava skeemi järgi. Meeskond koguneb esimesele treeningule 28. juulil ning esialgu on uksed valla kõigile, kes soovivad meeskonnaga liituda. Võimalike leegionäride palkamine otsustatakse alles pärast seda, kui kohalike meeste koosseis saab selgeks.

Kevadel veerandfinaalis Tallinna Kalevile kaotanud ja hooaja lõppedes peatreener Tiit Soku teenetest loobunud TTÜ on klubi juhi Heino Lille sõnul sama hästi kui komplekteeritud. Meeskonna senistest tugitaladest on lahkumas Eesti koondise kandidaatide ringi kuuluv tagamees Erik Keedus, keda on seostatud Kalevi ja Rockiga. Ebaselge on Rain Raadiku saatus.

Ülejäänud senised põhimehed peaksid TTÜs jätkama ning meeskonda naaseb eelmise hooaja keskel Kalevisse siirdunud Kristjan Makke. Lill ise viibib praegu Leedus. «Üritan leida meile korralikku keskmängijat, kuid kõik tõesti pikad mehed on väga kallid,» tõdes ta. Esialgu peab Lill täitma ka peatreeneri rolli, kuid samas pole ta loobunud ideest tuua sellele kohale uus inimene.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles