CAS lühendas Jamaica sprinterite dopingukaristust

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Asafa Powell
Asafa Powell Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline spordiarbitraaži kohus (CAS) teatas eile, et lühendab Jamaica sprinterite Asafa Powelli ja Sherone Simpsoni dopingukaristust. Varasema 18 kuu asemel määrati neile kolm korda lühem võistluskeeld. See omakorda tähendab, et sportlased on oma karistused kandnud ning võivad kasvõi täna juba uuesti võistelda.

Jamaica anti-dopingu organisatsioon määras möödunud suvel Powellile ja Simpsonile 18 kuu pikkuse võistluskeelu. Mõlema sportlase kehast leiti keelatud ainet nimega oxilofrin. Nii Simpson kui Powell rõhutasid, et aine ei sattunud nende kehasse teadlikult.

«Teadsin algusest peale, et 18 kuu pikkune karistus oli liiga pikk. Tegemist oli esmakordse positiivse prooviga ning me tõestasime ära, et aine sattus kehasse toidulisandite kaudu,» ütles Powell. «Meie tegu ei olnud tahtlik ning CAS sai sellest aru. Olen neile tõeliselt tänulik,» lisas Simpson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles