Kuusalu vallavanemad aerutavad süstadega Soome

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Matkajate teekond.
Matkajate teekond. Foto: Repro

Kuusalu valla endised ja ka praegune vallavanem aerutavad sel nädalavahetusel süstatega Soome.

Alustatakse Kuusalu vallast Tapurla sadamast ja maabutakse Kuusalu sõprusvalla Sipoo Kalkkiranta/Kalkstrand väikesadamas. Kogu matka pikkus on 80 km, millest avamere ületus (Juminda – Söderskäri saar) moodustab 54 km. Matkajuht Mart Reimann`i sõnul on arvestatud kogu retke pikkuseks 13-14 tundi.

Homme 10. juulil kell 6.00 stardivad Kuusalu vallast Tapurla sadamast 7 süsta ja purjelaev Blue Sirius Soome poole.

Ürituse eesmärgiks on tervislike eluviiside propageerimine (eeskuju näitamine vallarahvale), rekreatiivsete võimaluste tutvustamine merel, eestlaste kui pika meresõidutraditsioonidega rahva tutvustus/meeldetuletus, traditsioonilise sõbrakaubanduse ja üle lahe suhtluse jätkamine.

Ettevõtmises osalevad Urmas Kirtsi, Enn Kirsman, Herko Sunts, Madis Praks, Kaupo Parve ja Mart Reimann. Lisaks teevad kaasa veel seitse matkajuhti.

Ürituse eestvedaja Mart Reimann on varasemalt süstal aerutanud Hiiumaalt Rootsi Stockholmi saarestikku ning kaks korda Eestist Soome.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles