Butenko – Servitile ei kõlba, Ungari tippklubile küll

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksim Butenko
Maksim Butenko Foto: Liis Treimann

Kolm hooaega Põlva Servitis veetnud Moldova käsipallur Maksim Butenko, kelle teenetest valitsev Eesi meister enam huvitatud polnud, sõlmis lepingu Ungari tippklubi Szegedi Pickiga.

Ungari meistrivõistlustel hõbemedali teeninud Pick kuulub Meistrite liigas ühte alagruppi Mait Patraili koduklubi Schaffhauseni Kadetteniga.

Teisteks kaaslasteks on tänavune poolfinalist Tšehhovi Medvedi (Venemaa meister), Aalborgi Handball (Taani meister), Valladolidi Cuatro Rayasi (Hispaania pronks) ning teise kvalifikatsiooniturniiri võitja, kelleks on HC Metalurg (Makedoonia), Minski Dinamo (Valgevene), Zaporožie ZTR (Ukraina) või FC Porto (Portugal).

Kuna 25-aastane Butenko oli vabaagent, Serviti ülemineku eest vaheraha ei saanud. Nutikamalt tegutsedes võinuks Serviti Butenko pealt aga kena kopika taskusse pista.

Hooaja 2008/2009 keskel oli Butenkost huvitatud eurosarjas Servitist jagu saanud Prantsuse meeskond US Invry Handball.

Sama hooaja lõpus, kui Servitile Balti liiga kuldmedal kaela riputati, soovis Butenkot osta hõbeda pälvinud HC Brest, kuid põlvalased ei tulnud Valgeneve klubile vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles