Pojad soojendavad üles vormelimaailma legendaarseima vastasseisu

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
James Hunt (vasakul) ja Niki Lauda 1976. aastal
James Hunt (vasakul) ja Niki Lauda 1976. aastal Foto: SCANPIX

Vormel-1 legendide Niki Lauda ja James Hunti omaaegne vastasseis on motospordi ajaloo üks legendaarseimaid ning tuleval talvel soojendavad isade vana rivaliteedi üles meeste pojad Mathias ja Freddie.

26-aastane Freddie Hunt ja 33-aastane Mathias Lauda võtavad talvel osa vormel-3 stiilis MRF Challenge’i võistlussarjast. M&N Racingu meeskonnas saavad neist tiimikaaslased.

Hunt osales 2007. aastal Suurbritannia vormel-Ford sarjas ning kahel järgmisel hooajal tegi ta kaasa Saksamaa ADAC vormel-Mastersi võistlustel. Pärast seda pole ta rohkem vormelitel võistlenud.

Lauda on kihutanud vormelitega GP2 ja vormel-3000 sarjades, kuid nüüd teeb ta kaasa Euro NASCARi võidukihutamistel.

«Sellest saab esimene kord ajaloos, kui nad rajal üksteisega vastamisi lähevad. See on MRF Challenge’i jaoks suurepärane reklaam. Tegemist on kõigest kaks aastat vana sarjaga, kuid meil on juba palju häid sõitjaid ning tegemist on väga heal tasemel talvise võidukihutamisega,» rääkis M&N Racingu boss Jose Pottamkulam Oota.

Niki Lauda krooniti vormel-1 maailmameistriks aastatel 1975, 1977 ja 1984, James Hunt võitis oma ainsa tiitli 1976. aastal. 1993. aastal ütles Hunti süda üles ning ta suri. 65-aastane Lauda on tegev Mercedese meeskonna juures.  

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles