FIFA vihjas võimalikule videokorduse kasutuselevõtule

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuulus moment 2010. aasta jalgpalli MMilt: Frank Lampardi löök ületas sakslaste väravajoone, kuid kohtunik jättis siiski tabamuse lugemata.
Kuulus moment 2010. aasta jalgpalli MMilt: Frank Lampardi löök ületas sakslaste väravajoone, kuid kohtunik jättis siiski tabamuse lugemata. Foto: SCANPIX

Inglasest kohtunik Howard Webb võib olla viimane õigusemõistja jalgpalli MMide ajaloos, kes mõistab õigust tehnoloogia abita.

Rahvusvahelise Jalgpalli Liidu FIFA peasektretäri Jerome Valcke sõnade kohaselt on 2010. aasta turniir viimane, kus kasutatakse praegu kasutusel olevaid vilistamisreegleid, kirjutab ESPN Soccernet.

FIFA on sattunud suure surve alla pärast seda, kui Inglismaa ja Saksamaa vahelises kohtumises jättis kohtunik lugemata inglase Frank Lampardi värava. Eelkõige nõutaksegi just väravajoonel asetseva kaamera kasutamist.

«Räägime uutest võimalikest reeglitest seoses ühe lugemata jäänud väravaga,» sõnas Valcke BBC-le. «Mäng on väga kiire ning ka pall lendab väga kiiresti ja õigust mõistev kohtunik on enamasti vanem kõikidest mängijatest. Seetõttu peame me kohtunikke aitama ning midagi tegema. Ütleksin, et praegune MM on viimane, kus kehtivad senised vilistamisreeglid.»

Hawk-eye leiutaja dr. Paul Hawkins on juba samuti teatanud, et tema süsteemi kasutamine ei tooks mängu viivitusi. Samas on kiidusõnu saanud ka kahe lisakohtuniku kasutamine väravajoonte taga, mida katsetati lõppenud hooajal Euroopa liigas.

Siiski ei lisanud Valcke, millist võimalus praegu enim kaalutakse.

Samas lükkas FIFA president Sepp Blatter ümber võimaluse, et edaspidi hakatakse jagama «karistusväravaid». Sellisest võimalusest hakati rääkima pärast uruguay’lase Luis Suareze käega mängu väravajoonel.

«Arutame oktoobris toimuval koosolekul väravajoonel asetseva tehnoloogia võimalikku kasutuselevõttu ning lisaks mõtleme, mida teha sellistes situatsioonides nagu nägime Suareze esituses,» sõnas Blatter. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles