Sachenbacher-Stehle teenis dopingu eest kaheaastase võistluskeelu ja võib karjääri lõpetada

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Evi Sachenbacher-Stehle.
Evi Sachenbacher-Stehle. Foto: Reuters/ScanPix

Tänavu veebruaris Venemaal Sotšis toimunud olümpiamängudel keelatud aine tarvitamisega vahele jäänud nimekas Saksa laskesuusataja Evi Sachenbacher-Stehle teenis kaheaastase võistluskeelu.

Sachenbacher-Stehle organismist leiti Sotšis stimulanti nimega metüülheksaneamiin ning selle aine suhtes osutusid positiivseks nii A- kui B-proov.

Rahvusvaheline Laskesuusatamise Liit (IBU) andis täna teada oma ametlikust otsusest, mille järgi karistatakse sakslannat dopingu tarvitamise eest kaheaastase võistluskeeluga.

Saksamaa laskesuusakoondise peatreener Gerald Hönig kommenteeris uudist kuuldes Saksamaa väljaandele Welt, et ilmselt 33-aastane Sachenbacher enam koondise juurde ei naase. «Olen end ette valmistanud selleks, et Evi lõpetab karjääri. Ka ülejäänud koondise liikmed on arvestanud, et Evi enam meie hulka ei kuulu,» rääkis Hönig.

Sachenbacher-Stehle andis positiivse dopinguproovi 17. veebruaril ja seega hakkab ka võistluskeeld tagasiulatuvalt kehtima sellest kuupäevast. Kõik Sachenbacheri tulemused, mis on saavutatud hiljem kui 17. veebruaril, tühistatakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles