Sillamäe sai euromängus Kransnodari vastu kindla kaotuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lilleküla staadionil kohtusid Euroopa liiga teises eelringis Sillamäe Kalev ja FC Krasnodar. Tugev Venemaa meeskond võõrustajatele erilist sõnaõigust ei jätnud ja mõlemal poolajal löödi kaks väravat ning kokku võeti kindel 4:0 võit.

Sillamäe - Krasnodar 0:4 (9. Ari, 39. Gazinski, 68. Wanderson, 86. Bõstrov)

Algkoosseisud:

Sillamäe: Starodubtsev, Dudarev, Sidorenkov, Tšeminava, Bagužis, Vnukov, Ratnikov, Mašitšev, Tjapkin, Murihhin, Kabajev

Krasnodar: Sinitsõn, Jedrzejczyk, Granqvist, Kalešin, Sigurdsson, Gazinski, Ahmedov, Laborde, Joaozinho, Pereyra, Ari

Enne mängu:

Sillamäe pääses Euroopa liiga teise kvalifikatsiooniringi ülidramaatilisel moel, kui otsustav värav suudeti Espoo Honkale lüüa alles korduskohtumise lisaaja viimasel minutil. Rakveres peetud avamängu võitis Sillamäe tänu Daniil Ratnikovi ja Jevgeni Kabajevi tabamustele 2:1 ning ka nädal tagasi peetud kordusmängu Soomes asuti Andrei Sidorenkovi väravast juhtima.

Avapoolaja viimasel minutil soomlased aga viigistasid ning kohtumise normaalaja viimasel minutil tegid seisuks 2:1, mis viis mängu lisaajale. Seal jäi Sillamäe juba 1:3 kaotusseisu, kuid meeskonna kangelaseks kerkis viimasel minutil Kabajev, kes saatis Ratnikovi eeltöö järel palli väravasse ja tagas tänu võõrsil löödud enamväravale sillamäelastele klubi ajaloos esmakordselt eurosarjas pääsu järgmisesse ringi.

FC Krasnodar:

Sillamäe tänane vastane FC Krasnodar (mitte segi ajada Krasnodari Kubani nime kandva sama linna teise jalgpalliklubiga) asutati 2008. aastal ning tõusis 2011. aastal Venemaa kõrgliigasse, kus on püsinud tänaseni. Viimane hooaeg lõpetati kõrge viienda kohaga, mis on ühtlasi klubi ülekaalukalt parim tulemus Venemaa kõrgliigas - varasemad kaks hooaega lõpetati vastavalt 9. ja 10. positsioonil.

Krasnodari klubi ridades mängib hulk välismaalasi, kellest üks ohtlikumaid on kindlasti kahel viimasel hooajal klubi eest kõrgliigas kõige rohkem väravaid löönud brasiillane Wanderson. Tuntumad nimed on veel Inglismaa kõrgliigas Wiganis ja Itaalia kõrgliigas Genoas mänginud kaitsja Andreas Granqvist, kes on Rootsi koondist esindanud 34 korral, ning sel suvel meeskonnaga liitunud Venemaa koondislased Vladimir Bõstrov ja FC Portost laenulepingu alusel Krasnodaris mängiv Marat Izmailov.

Lisaks Wandersonile asub kindlasti Sillamäe kaitsjatele peavalu valmistama ka teine brasiillane Ariclenes da Silva Ferreira mängijanimega Ari, aastatel 2009-10 koos Ragnar Klavaniga AZ Alkmaari ridades pallinud ründaja. Enne Krasnodariga liitumist esindas mees kolmel hooajal Moskva Spartakit, lüües Venemaa kõrgliigas kokku 21 väravat.

Lisaks Arile on otsapidi Eesti jalgpalliga seotud ka mullu suvel Krasnodari peatreeneri ametikohale asunud valgevenelane Aleh Konanau, kes juhendas aastatel 2008-2011 Sergei Zenjovi koduklubi Lvivi Karpatõt. Treenerina on Konanau olnud edukaim aastatel 2005-2008, kui aitas Tiraspoli Sheriffi abitreenerina kolm korda Moldova meistriks.

Viimases kontrollmängus alistas Krasnodar tugeva Kreeka klubi Pireuse Olympiakose 2:0, väravad lõid brasiillane Joãozinho ja Islandi koondislasest keskkaitsja Ragnar Sigurdsson.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles