Eestlased sõidavad juunioride maailmameistrivõistlustele

Priscilla Õmblus
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reena Koll.
Reena Koll. Foto: Margus Ansu / Postimees

22.–27. juulini toimuvad USAs Eugene’is kergejõustiku juunioride maailmameistrivõistlused, kuhu Eestit sõidavad esindama Kätlin Piirimäe, Taavi Tšernjavski, Reena Koll, Kristella Jurkatamm, Lisette Liivrand ja Anna-Maria Orel.

Eelmisel aastal Euroopa juunioride meistrivõistlustel kuulitõukes pronksmedali võitnud Kätlin Piirimäe hoiab tänavuses maailma juunioride hooaja edetabelis 16.46-ga üheksandat kohta. Eugene’is kümnevõistlust tegev Taavi Tšernjavski on isikliku rekordi 7452 punktiga hooaja edetabelis 16. kohal, teivashüppaja Reena Koll 4.15-ga 18. kohal. Kristella Jurkatamm täitis juunioride MMi normatiivi seitsmevõistluses ja kaugushüppes. Eugene’is teeb ta kaasa ainult mitmevõistluses. Maikuus Valgas püstitatud isiklik rekord 5489 punkti annab talle tänavuses maailma juunioride pingereas 13. koha. Neidude kuulitõukes on Eestit esindamas ka Lisette Liivrand, kelle isiklik rekord on 14.39. Vasaraheites kaitseb Eesti au Anna-Maria Orel isikliku rekordiga 57.55.

Treeneritest sõidavad Eugene’i võistkonna juht Ants Kiisa, Art Arvisto, Külli Tambre ja Andrei Nazarov.

Juunioride MMi normatiivi täitsid ka Kert Piirimäe kuulitõukes ja Hans-Christian Hausenberg kaugushüppes, kuid nemad Eugene’is ei osale, vaid sõidavad augusti keskel Hiinas Nanjingis toimuvatele noorte suveolümpiamängudele.

Juunioride vanuseklassi tähtsaim jõuproov toimub iga kahe aasta tagant. Esimene omalaadne toimus 1986. aastal Ateenas. USAs Eugene’is toimuvad juunioride maailmameistrivõistlused on järjekorras viieteistkümnendad. Eestlased on juunioride MMilt võitnud seni seitse medalit: Margus Hunt kuldmedalid kuulitõukes ja kettaheites (2006), Kaire Leibak kulla kolmikhüppes (2006), Marek Niit kulla 200m jooksus (2006), Anu Kaljurand kaks hõbemedalit kaugushüppes (1986 ja 1988) ja Grit Šadeiko pronksmedali seitsmevõistluses (2008).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles